zondag 29 september 2013

Rustige dag in Huesca

Rond 6 uur ‘s ochtends werden we gewekt door onze Franse achterbuur die met veel lawaai zijn caravan inlaadde. Meer dan 2 uur is hij daar mee bezig geweest (ik heb het niet over de Fransman met wie ik gisteren sprak). Eigenlijk moet het tot 8 uur volledig stil zijn, maar ik had geen zin om een discussie te beginnen. Gelukkig zitten we niet op hotel en kon ik daarna nog rustig in slaap vallen tot ongeveer 11 uur. Bij het opstaan was het weer zonnig en, ik schat, rond de 25°C. Wel leek de herfst ineens aangebroken zoals de bladeren van de platanen in het rond dwarrelden. Tijdens ons ontbijt werden we weer getrakteerd op gezang in de verte. Het leek te komen van het sportcomplex achter de camping. Een jeugdbeweging?

Een goed uurtje heb ik me daarna bezig gehouden met het opruimen van onze tassen: ik had gemerkt dat sommige spullen zo maar ergens in gemoffeld waren. Daarna wandelden we naar het centrum (waar we weer enkele bedelaars tegenkwamen). We ontdekten er een “cafe pendiente”: je kunt er een koffie betalen die later iemand die het niet kan permitteren (zoals die bedelaars) kan opdrinken.

P9295630 Foto Roger

We wandelden een hele poos rond in de nu heel drukke straten, zagen een winkel met zwaarden en messen en dachten er even aan een voor Zeger te kopen, maar ze waren echt te duur. Er stond ook een helm voor en Roger zei: ‘Willen we hem dat kopen? Dan zien ze hem van ver afkomen als hij ergens foto’s gaat maken’.

P9295632

P9295634 San Lorenzokerk

P9295636 Foto”s Roger

Daarna wilden we ook iets drinken op een van die drukke terrasjes.

P9295633 Foto Roger

Nadat een slecht opgevoede dame eerst het tafeltje dat we hadden gekozen wegritste voor haar gezelschap, vonden we een andere vrije plek. En bij ons biertje namen we elk een tapa, waarmee we voldoende gegeten hadden.

Na nog wat rondwandelen, gingen we terug naar de camping, waar ik me amuseerde met de mussen en duiven te zien baden in de plassen van gisteren.

Iets over 18 uur vertrokken we naar Esquidas. Het was toen al wat koeler geworden; rond de 22°C, en bewolkt. We reden weer door de Hoya de Huesca en onderweg maakte Roger een paar foto’s.

P9295639 

P9295640 Foto’s Roger

Esquedas is een heel klein dorp, met opvallend brede straten. Een kerk, armzalige woningen, drie, vier mensen op straat en evenveel katten. En nog koeler dan in Huesca..

P9295641

P9295642 Foto’s Roger

We zitten nu weer op de camping en gaan straks in het restaurant eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten