dinsdag 17 september 2013

Vanuit Malpartida de Plasencia

Gisteren avond kreeg ik een mail van Rogers zus Maggy: hun aangetrouwde neef (kozijn) Camille is overleden. We wisten dat hij ziek was, maar toch komt het nog vrij onverwacht.

Deze ochtend vertrokken we iets over 11 uur naar de camping van Malpartida de Plasencia. Ik dacht ons via Avila te doen rijden, maar onze GPS voerde ons eerst richting Madrid, om daarna de snelweg richting Badajoz op te rijden.

Het werd een niet zo lange tocht langs enorme vlaktes, in Castilla la Mancha en later in Extremadura. We hielden een paar keer halt, maar nergens was er schaduw te vinden. Lang duurden onze pauzes niet!

Even reden we Navalmoral de la Mata binnen, dachten daar wat langer te pauzeren, maar om te beginnen was er nergens een parkeerplaats vrij, en ten tweede, het stadje sprak ons niet echt aan.

Om iets over  14 uur reden we door de Parque Natural de Monfragüe en om 14;40 kwamen we op de camping aan. Onze landgenote uit Bree was deze keer niet aanwezig op het onthaal.

Nadat we ons hadden geïnstalleerd, gingen we eerst een biertje drinken in de bar, bleven daarna een poosje lezen en rusten bij de tent (en ik de mussen en blauwe eksters voederen met restjes brood). Daarna, rond 18 uur,  gingen we de sfeer opsnuiven in Plasencia waar we uiteraard nog een caña dronken.

Nu (20 uur) maken we ons klaar om een menu te gaan eten in het restaurant van de camping (9 euro, wijn en gaseosa inbegrepen). Hier kun je alleen online in de buurt van het restaurant/de bar, dus zal ik daar proberen dit te publiceren.

Morgen zouden we graag naar Zafra willen. Daar is echter geen camping, dus zullen we wel een hotel moeten nemen, en ik weet dus niet of ik online zal geraken.

We zagen in Plasencia dat het 30°C in de schaduw is. Het probleem is wel dat er bijzonder weinig schaduw is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten