maandag 2 september 2013

Verbod op sommige homeopathische middelen?

Ik wilde vandaag, vermits we toch bij de apotheker de geneesmiddelen van Roger gingen aanvullen, mijn homeopathische korreltjes bestellen. Niet dat ik ze dringend nodig heb Glimlach maar het is wijs die in huis te hebben, vind ik. Er werd mij geantwoord dat hun leverancier dat ene product niet meer leverde. Ik weet dat die korreltjes niet vaak worden voorgeschreven en dacht dus dat het daaraan lag. Gelukkig is mijn broertje apotheker en ontmoet ik hem binnenkort. Ik belde hem dus op, en hij wist me te vertellen dat de verkoop van “mijn” korreltjes verboden werd door de overheid! Toch zeer eigenaardig: langs een kant beweren dat homeopathische geneesmiddelen niet meer zijn dan een placebo en dan bepaalde van die middelen verbieden! Zit de farmaceutische lobby daar achter (homeopathie is veel goedkoper dan allopathie… En zelfs dokters verdienen er minder aan, want je hoeft ze minder vaak te bezoeken).
Gelukkig heeft broertje contact kunnen opnemen met een andere apotheek die ze nog in voorraad had. Voorlopig ben ik geholpen… Maar wat binnen een jaar of vijf?

6 opmerkingen:

  1. Dan koop je een zak suiker. Nog goedkoper en even werkzaam want identiek hetzelfde.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Overigens, waar het om gaat is dat niet die "korrels" verboden worden, want dat is dus gewoon suiker en suiker wordt niet verboden. Het wordt eerder verboden om te beweren dat die suikerkorrels een geneeskundige werking zouden hebben, en op die manier goedgelovigen op te lichten door ze veel te veel geld te laten betalen voor wat inderdaad op zijn hoogst als een placebo kan omschreven worden. Jouw korrels worden niet verboden. Je vindt ze in elke supermarkt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is het nu juist: je vindt ze nergens meer! En zeker niet in een supermarkt! Kruiden en voedingssupplementen vind je er wel, maar dat is iets anders!

      Verwijderen
    2. Je schijnt niet goed te begrijpen wat Torpi bedoelt. Hij wil alleen maar zeggen dat je korreltjes wel in de supermarkt te verkrijgen zijn aangezien het gewoon suikerkorrels zijn.

      Wat ze dus verbieden zijn niet de korrels op zich, maar juist het feit dat deze als een werkend medicament verkocht worden.

      Volg Torpi zijn raad en koop gewoon een zak suiker in de supermarkt.

      Verwijderen
    3. Trouwens je zegt dat je het wijs vindt om ze in huis te hebben. Volgens mij ben je eerder naïef dan wijs, en ben je dus één van die goedgelovige zielen waarover Torpi het heeft.

      Verwijderen
    4. Kijk, goedgelovig of niet, ze helpen me. Tientallen jaren niet meer naar de dokter moeten gaan, geen medicijnen geslikt (dat was vroeger wel anders).
      En... Het zijn niet alle homeopathische medicijnen die verboden zijn, dus het gaat niet over een verbod op de verkoop als werkend medicijn. Dat is net de paradox: langs een kant zeggen dat ze slechts een placebo-functie hebben, langs de andere kant sommige (en dus niet alle) van die placebo's verbieden!

      Verwijderen