zondag 6 oktober 2013

Herfstimpressie en zwerfvuil

Ik had enkele dagen geleden, in Huesca, al de indruk dat het herfst was, maar vandaag heb ik nog feller de herfst gevoeld.

Nadat we uren gewerkt hadden (zoals altijd als we terugkeren van onze reis: kamperen betekent dat je een mini-huishouden meeneemt en je moet daarna natuurlijk al die spullen schoonmaken en weer opbergen) vroeg Roger of we “nog iets deden vandaag”. Dat betekent, weet ik, “maken we nog een wandeling vandaag?”

Dat deden we dus, rond Kerniel, het dorp waar Roger zijn kinderjaren doorbracht. Weer begon hij te vertellen over vroeger. Ik zou eigenlijk willen dat hij al die verhalen aan het papier (of aan het internet) zou toevertrouwen!  Maar schrijven lijkt niet aan hem besteed.

PA065736 Foto Roger

Eigenaardig genoeg maakte Roger deze keer geen enkele foto van wat mij het meeste opviel: de herfstkleuren. Ze waren echt opvallend, en de geuren nog meer.  Als het weer zo zacht blijft als vandaag ga ik de volgende dagen genieten!

We keerden terug naar huis via Borgloon waar we naast en rond een kledingcontainer heel veel zwerfvuil zagen liggen. Wie zorgt toch voor zo’n rommel? Bedroefde emoticon

PA065741

PA065742 Foto’s Roger

Een contactje via internet/telefoon met de “kindjes” maakte daarna mijn dag toch helemaal goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten