dinsdag 12 november 2013

Over de website van de KVLS en zo

We wilden vandaag nog enkele oorlogsmonumenten fotograferen. Dat zou ons een redelijke wandeling opgeleverd hebben maar na drie sites gaven we het op. Veel te koude wind en constant motregen! Ik denk dat de herfst voorbij is.

Dus maar terug naar huis, waar ik meteen Nany aan telefoon kreeg terwijl Roger zich bezighield met de bibliotheek-eetkamer.

Onderweg naar huis gingen we eerst nog even de Aldi van Borgloon binnen, waar ik me weer liet verleiden door Sinterklaasgeschenken voor Elena en Matthias.

Thuis onze werkkamer gestofzuigd: zo goed als mogelijk, want dat is geen sinecure met al de rommel die ook daar opgestapeld ligt. Vermits verder schoonmaken van ons huis geen zin heeft zolang die werken aan de bibliotheek-eetkamer duren (er wordt te veel stof geproduceerd) en ik geen vertaalwerk had, wat gesurft.

Nee, verwacht nu van mij geen commentaar over wat er is gebeurd op de Filipijnen! Daar hebben de kranten overvloedig genoeg over geschreven. Het is uiteraard vreselijk, maar al die media lijken wel op zulke catastrofen te teren! Daarover wil ik het dus niet hebben, hoezeer ik zelf aanvoel wat het moet betekenen voor die bewoners en al de Filipijnsen die hier wonen (waaronder ook een vroegere cursiste van mij).

Ik bezocht wel websites, onder andere deze. Wat bewonder ik die ouders (die staan natuurlijk dichter bij mij)!

En chatte even met een van onze “kindjes” die me vertelde dat een van zijn kennissen aan terminale botkanker lijdt.

En merkte dat Roger, nadat hij weer bij mij was komen zitten na zijn werk in zijn atelier, enkele items had toegevoegd aan de website van de KVLS. Onder andere ook een verslag van Jan Gerits over de herdenking van Louis Brans in juni.

Wat heb ik het toch goed vergeleken met veel andere mensen! En ik  soms maar klagen! Hoe dom van mij! Bedroefde emoticon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten