maandag 11 november 2013

Taal, dialect en huishouden

Nadat Roger mij had verwezen naar deze open brief (dat was na ons avondeten) verdween hij weer voor enkele uurtjes in zijn atelier. Ik weet dat hij probeert de bibliotheek-eetkamer in orde te krijgen tegen ons “gezamenlijk verjaardagsfeest'”, ik weet dat we de dozen met nog niet gerangschikte boeken voor die gelegenheid kunnen opstapelen in een hoekje van dat vertrek, maar ik weet niet wat ik moet doen met de rest van de rommel (een opklapbed dat we ooit kregen van de vrouw van mijn peter, tientallen archiefdozen waarvan de inhoud een andere bestemming heeft gekregen, enzovoort). Roger stelde voor die lege maar, bijvoorbeeld voor de KVLS, nog bruikbare archiefdozen op zolder te bewaren, maar dat vind ik dan weer niet zo’n goed idee: wat hier op zolder verdwijnt, is vaak voorgoed uit het oog.

En dan moet ik nog de tijd vinden om die vrij grote bibliotheek-eetkamer schoon te maken tegen dat feestje! Ik zie het eigenlijk niet zitten… Maar kom, Roger denkt dat het hem wel zal lukken.

Wat een lange inleiding, die eigenlijk niets te maken heeft met die open brief  waar ik eerst naar verwees! Glimlach

Een brief die me heel fel aansprak. Ik heb immers ook heel veel moeite gedaan om Nederlands te leren en nu zou ik moeten dialect leren (lees ook de reacties op die brief)? Bedroefde emoticon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten