zaterdag 7 december 2013

Het tentbed

Ik vergat het daarnet te vertellen: Elena en Matthias werden inderdaad heel vroeg wakker: om 5:30 uur (“voelen” die kinderen nog altijd in termen  van zomertijd? Mogelijk, want toen was 5:30 uur nog 6:30 uur, de precieze tijd waarop ze toen door de week werden gewekt).

Voor de nachtraven die Roger en ik zijn, was dat veel te vroeg. Dus stelde Roger voor de kindjes in ons bed te nemen en ze daar te proberen weer in slaap te krijgen. Zo gezegd, zo gedaan, maar ik had wel een uitleg nodig om Elena (vooral zij, Matthias laat ons nog begaan) zover te krijgen. Ik weet niet waarom ik het woord “tentbed” gebruikte. Dacht ik aan ons donsdeken dat voor de kinderen zou fungeren als een soort tent? Afijn, ik zei: ‘Elena, we gaan verder slapen in een tentbed!’.

En  ze sliepen voort tot na 8 uur, Elena en Matthias.

Deze avond, voor ze naar bed werd gebracht, vroeg Elena mij of ze zou  slapen in het tentbed. Ik antwoordde dat ze in haar bedje met de vele knuffels zou slapen, maar dat ze misschien morgen ochtend in het “tentbed” van oma en opa zal belanden.Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten