zaterdag 14 december 2013

Literaire avond van de KVLS

Mijn vertaling is af (ik heb kunnen bekomen dat ik per uur word betaald, wat de zaken vergemakkelijkte) dus konden we deze avond naar De Ploeg in Diepenbeek, waar de KVLS een literaire avond had gepland. We gingen eerst Boudewijn Knevels afhalen.

Het werd heel gezellig. De uitbaters van De Ploeg hadden  gezorgd voor (gratis) broodjes en taart, Raymond Alberghs was er voor de eerste keer weer bij met zijn Joke sinds hij zo ziek is geweest, en Gaston Vandereyken ontmoetten we ook voor het eerst sinds hij weduwnaar is geworden. Bij een wijntje of een biertje (of koffie natuurlijk; de eerste consumptie werd getrakteerd door Gaston die 83 jaar werd. Bedankt en proficiat, Gaston!) lazen zij beiden, Edith, Jeannette, Luis, Daniël, Boudewijn, Luis, en twee nieuwe (jonge!) leden gedichten, mijmeringen, verhaaltjes voor die te maken hadden met de tijd van het jaar (Sinterklaas, Kerst, stilte). Er werd bijgepraat en (soms tranen) gelachen met de grappen van Gaston (hij is het blijkbaar nog niet verleerd)Hardop lachen.

Wat mij wel opviel, was de discipline waarvan Limburgers blijk geven. In Antwerpen zouden al die mensen door elkaar gepraat hebben, hier wacht ieder braafjes zijn beurt af. Afijn, tot na het tweede glas: daarna ging het er wat losser aan toe! Glimlach

Roger maakte enkele foto’s maar die post ik later wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten