zondag 22 december 2013

Regen, wind en tumuli

Op deze grijze dag bereikten we de 10°C, en toch voelde het heel koud aan, weer dankzij de wind en de miezerige regen die we praktisch de hele tijd kregen. Toch wandelden we. In kleine stukjes.

Roger zou immers enkele tumuli fotograferen. Eerst ging het echter naar de kapel van Helshoven. Daarachter worden enkele natuurlijke meanders van de Herk, die destijds werd rechtgetrokken, hersteld.

PC226097

PC226101 Foto’s Roger

Vandaar reden we naar Liek (Oleye in het Frans), waar we de tumulus al lang geleden hadden gevonden.

PC226103 Foto Roger

Daarna werd het eventjes zoeken. Roger had de coördinaten van een hele lijst tumuli online opgezocht en we zouden vandaag de drie tombes van Landen bezoeken. Hij gaf, in plaats van een adres, de coördinaten in Eva, de GPS, in. Eigenaardig maar meteen bracht Eva ons langs heel kleine landwegen, voerde ons door plassen en door doodlopende veldwegen om ons dan weer rechtsomkeer te laten maken. Eigenlijk vond ik de ritten van de ene tumulus naar de andere heel aangenaam en rustgevend (in de auto voel je de koude niet): verlaten, naakte velden en melancholische vergezichten, af en toe een roofvogel, iets waar we slechts een glimp van opvingen maar dat leek op een reiger… En achtereenvolgens de drie tumuli van Landen, in de buurt waarvan we telkens even rondwandelden.

Tumulus van Betz 

Tumulus van Betz

Tumulus van Betz Tumulus van “Betz”

Plattetombe in Waasmont (Landen) - zie  http://nl.wikipedia.org/wiki/Plattetombe 

Plattetombe in Waasmont (Landen) - zie  http://nl.wikipedia.org/wiki/Plattetombe Tumulus “Platte Tombe”

Tumulus van Middelwinden

Tumulus van Middelwinden Tumulus van Middelwinden, foto’s Roger

We aarzelden even of we nog tot Cras-Avernas zouden rijden maar besloten uiteindelijk terug naar huis te keren, we hadden het immers veel te koud gekregen van al die korte wandelingetjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten