dinsdag 17 december 2013

Zoveel biertjes cadeau!

Toen Roger onlangs een klusje ging opknappen bij Marie-Claire kwam hij met een zestal flesjes zwaar bier terug. Sommige ervan kende ik zelfs niet bij naam (zoals “Brwn” en “Brugse Zot”).

Vandaag was er tijd voor een wandeling in Mettekoven. Het  heel zachte weer, de holle wegen, de stilte en de rust verzoenden mij zowaar met de winter!

PC176080

PC176076

PC176078 Foto’s Roger

Daarna zouden wijzelf ook bier gaan kopen voordat het te druk werd bij de handelaar: Lieves zoon Mathias (met één T, niet met twee zoals voor “onze” MatthiasKnipogende emoticon) trouwt immers volgende zaterdag met zijn Kristien. Het was er echter al vrij druk (iedereen komt uiteraard iets vroeger dan gewoonlijk zijn proviand en zijn cadeautjes indoen).  Ik had gisteren tijdens de boodschappen een eenvoudig wenskaartje gekocht voor het bruidspaar en gaf dat, na een korte conversatie met Maj, die haar zus was komen helpen, aan Lieve. En toen… kregen we ineens, zomaar, 10 flesjes bier cadeau! Weer enkele waar ik nog nooit had van gehoord, zoals “Wolf”, “Malheur”, “La Cross” en “Boerken”. Dat wordt dus smullen!  Ik begin deze avond met  een “Straffe Hendrik”, een biertje waar ik onlangs voor het eerst over hoorde spreken door onze dochter!  Op jullie gezondheid, Mathias en Kristien! Glimlach

2 opmerkingen:

  1. Wat ga je genieten van deze lekkere bieren, natuurlijk de ene wat liever dan de andere. Wolf...dat kennen we en drinken wij ook, het is een licht biertje dat wij soms bij het avondmaal gebruiken. Je hebt Blond en Amber, ik denk ook bruine, maar die drinken wij niet. Wordt gebrouwen in Aarschot en per toeval kennen wij één van de brouwers. Straffe Hendrik, drinkt Nononc als we naar Brugge gaan en ik dan de Brugse Zot, in Brouwerij de Halve Maan in Brugge, en toch komen wij steeds terug op onze Westmalle Tripel.
    Geniet er van en laat het jullie smaken.
    Kusje
    Françoise

    BeantwoordenVerwijderen