dinsdag 7 januari 2014

Geen wandeling vandaag

Vandaag, bij het opstaan (nogal laat), voelde ik een vage maagpijn (of waren het toen al mijn darmen?) die ik weet aan honger. Ik begon onze brunch met een “milkshake” van sojamelk en vers fruit, maar ik heb zelfs dat niet opgedronken: ineens wist ik zeker dat het mijn darmen waren die me plaagden!

Mijn eerste, domme, want “Cum hoc ergo propter hoc”-conclusie was dat de sojamelk te koud was. Tijdens mijn daaropvolgende talrijke “toiletsessies”  bleek mijn verstand wakkerder te zijn geworden: het probleem was, vermoedde ik toen,  heel waarschijnlijk te wijten aan één van de (door Roger bereide) mosselen die ik gisterenavond met veel smaak had verorberd. Of zouden de kleinkindjes toch last hebben gehad van een virus, die ik heb overgekregen?

Wel heel vervelend! Op mijn schoonmaakprogramma stond voor vandaag gelukkig de badkamer en het toilet! Emoticon met brede lach 

Na de middag stelde Roger voor naar zijn nicht Jeannine Leduc te gaan, wat we deden nadat ik haar had gebeld. Ze offreerde ons krentenkoeken die volgens haar “mislukt waren ondanks het feit dat ze een recept van haar moeder, tante Laure zaliger, had gevolgd”. Ze vielen inderdaad een beetje uit elkaar, maar ik ben er zeker van dat Jeannine ongelijk heeft als ze denkt dat ze te weinig suiker heeft gebruikt: ik vond ze net heel lekker omdat ze niet te zoet waren!

We hebben zeker twee uur zitten praten (en dat voelde mijn rug daarna: ik heb die vandaag eerst overbelast tijdens het schoonmaken en heb daarna niet genoeg bewogen om hem te ontlasten). Maar mijn darmen speelden deze middag niet meer op!

Jeannine had het onder andere over machtsmisbruik door politici en ambtenaren. Ik heb het haar niet gezegd (ze hangt steeds meer de atheïste uit en ik had geen zin in discussies over het verschil tussen geloof en kerken of religie), maar dat is volgens mij een van de drie voornaamste  “bekoringen” waar het Nieuwe Testament voor waarschuwt, buiten succes en rijkdom!

Over succes gesproken: ik kreeg deze avond al een eerste mail van die Amerikaanse uitgever! Het blijkt dus menens! Afijn, we zullen maar braaf afwachten, want een project van zulkdanige  omvang vraagt jaren werk  en wordt dus misschien voortijdig stopgezet wegens te weinig interesse!

Bij Jeannine had ik dus geen last meer van mijn darmen en ik dacht  dat het over was. Wat vergiste ik me: ik heb deze avond amper gegeten van onze maaltijd bestaande uit restjes (nee, geen mosselen!).

Later (ik had honger) wilde ik een toastje eten met Stiltonkaas, maar ook dat beviel mijn darmen niet!

Ik vraag me wel af waarom mijn darmen niet opspeelden na die in feite ongezonde zoete (oké, niet te zoete) krentenkoeken, en wel van zich  lieten voelen na ons gewone eten…

O, ik denk dat ik het weet. Die suikerrijke voeding geeft niet voldoende vezels om de darmperistaltiek te stimuleren. Wat wel het geval is met wat wij gewoonlijk eten!

En aan die peristaltiek had ik vandaag net geen nood! Knipogende emoticon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten