vrijdag 3 januari 2014

Huishouden, wandeling, lectuur en ziektes

Nadat we samen onze werkkamer hadden schoongemaakt (ik ben inderdaad alweer een poosje met de schoonmaak bezig: één kamer per dag), vond ik een wandeling aangewezen; deze keer niet alleen opdat Roger voldoende beweging zou krijgen, ook omdat mijn overbelaste rug baat heeft bij het stappen.

Roger stelde voor wat rond te wandelen in Fize-le-Marsal, over de Waalse grens. Opvallend grote hoeves (dat dorp – deelgemeente van Crisnée – ligt immers ook in het vruchtbare Haspengouw)!

P1036364 Foto Roger

We trokken (hoe komt dat toch?) weer spontaan en onbewust de velden in en maakten dan maar een lus terug naar het dorp. Hoewel de temperatuur eerst goed te doen leek, maakte de gierende wind in het open landschap dat het weer heel koud aanvoelde.

Ik heb niet echt van het landschap kunnen genieten: onderweg telefoontjes gekregen. Voor “kindjes” met kleine en grote problemen moet een moeder immers altijd een luisterend oor klaar hebben!Glimlach 

Elena en Matthias zijn al een poosje een beetje ziek (felle diarree). Matthias is nu aan de beterhand, maar Elena weigert bijna alle eten. Je hebt dat allemaal zelf meegemaakt met je eigen kinderen, en toch blijf je samen met jouw kinderen vrezen voor bepaalde complicaties zoals uitdroging! Bedroefde emoticon

Thuisgekomen moest ik zorgen voor ons avondmaal, waardoor ik geen tijd had om naar Nany te bellen: zij heeft dan weer serieus last van haar maag (zweer?) sinds eind december!

Deze avond hoorde ik op de radio over felle onweders die onze richting uitkwamen. Gelukkig werden wij hier enkel getrakteerd op een diluviale regen en enkele bliksems in de verte.

Na het avondmaal heb ik nog even voort gelezen. Eigenaardig genoeg werd er nu wel vaak gebruik gemaakt van e-mail, hoewel er nog opvallend veel overbodig geprint werd!

Het feit alleen dat ik blijf lezen, betekent dat het boek op zich absoluut niet slecht is: ik heb boeken van veel bekendere schrijvers al veel eerder terzijde gelegd! Maar… De vele inconsequenties, fouten (typfouten en verkeerde punctuatie) en de soms niet zo elegante zinnen maken toch dat ik dat boek niet echt groots zou noemen.

Op die onvolkomenheden had de uitgever auteur moeten attent maken, vind ik!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten