vrijdag 17 januari 2014

Smullen

Nadat ik vandaag de keuken nog eens serieus onder handen had genomen (eigenlijk duurt het opruimen hier altijd langer dan het schoonmaken daarna) en Roger iets had gerepareerd aan de schuilplaats van de schapen, gingen we bier kopen. En weer kregen we cadeautjes, deze keer ter gelegenheid van Rogers 70 jaar: een flesje Omer en een flesje Sint Bernardus!Glimlach

Daarna wilden we houten planken kopen maar nergens vonden we planken met de juiste afmetingen. Geen wandeling dus vandaag (hoewel het heel zacht maar wel grijs weer was) maar schoonmaken en rondlopen in winkels is ook bewegen, al is dat niet mijn favoriete “sport”!

Deze avond, vlak voor we op restaurant zouden gaan (dat had Roger immers nog tegoed), een telefoontje van Nany. We ontmoeten elkaar heel binnenkort.

We gaan zelden uit eten, maar als we het doen, is het meestal in De Horne: deze avond wilden we voor de verandering eens een ander restaurant uitproberen. We reden eerst naar een nieuwe gelegenheid in Hoepertingen (deelgemeente van Borgloon) maar die zaak zat bomvol. In een tweede restaurant (in Borgloon zelf) bleek dat we hadden moeten reserveren. Dus ging het toch weer naar De Horne in Vechmaal. Roger nam een volledig  menu voor 37 euro:

° Zuurdesemtoast met makreelfilet, remoulade van knolselder, tuinkers

° Parelhoen met champignons, Bieslookpuree met truffelsap

° Assortiment kazen

Ik bestelde alleen het hoofdgerecht (en dat was al te copieus voor mijn kleine maag). Het werd wel weer heerlijk smullen in een heel gezellig kader! We dronken er deze keer geen wijn bij: allebei hadden we zin in bier.

Thuis heb ik nog een paar dringende zakelijke mails beantwoord (sorry, vrienden, antwoord op jullie mails wordt weer even uitgesteld) en nu ga ik weer genieten van… Tja, zal ik dat flesje Omer al opentrekken of zoals gewoonlijk een Westmalle drinken?

O ja, (tante) Françoise, jouw heel mooie kaart voor Roger is aangekomen, hoor! Nany vertelde me dat je dacht van niet, maar ik heb je, dat herinner ik me goed, daarvoor bedankt via een e-mail (die misschien niet is aangekomen? Dat gebeurt soms!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten