zaterdag 15 februari 2014

Bleret, Pousset, gezellige avond in De Horne (Vechmaal) en misschien een nieuwe Pater Pio voor zuster Godwine

Hoewel het niet echt koud was vandaag, voelde de nog steeds felle wind wel zo aan. Gelukkig woei het iets minder hard dan de vorige dagen zodat we even konden wandelen. Dat deden we achtereenvolgens in de Waalse dorpjes Bleret en Pousset. Heel eigenaardig: Roger die in huis de meeste rommel genereert, heeft altijd kritiek op die rommelige dorpjes; en ik die hier steeds weer klaag over de rommel in huis, hou net van die rommelige huizeninplanting. En ze zijn daar zo vriendelijk!

Liek (Oleye), Rue Nationale: een vreemd toestel Deze foto maakte Roger in Liek (Oleye), onderweg naar Bleret, voor de “contraptie”  die aan de muur hangt

P2150027

Bleret, rue Louis Maréchal: voormalige gemeenteschool 

P2156715 Bleret (foto’s Roger)

P2150032

P2150033

P2150034 Pousset (foto’s Roger)

Deze avond kregen we bezoek van de schoonouders van onze dochter. Na een glaasje Cava en enkele hapjes ging het richting Vechmaal waar we zouden eten in De Horne. We ontsnapten niet aan het Valentijnmenu Glimlach maar het was wel heel lekker (hoewel iets te copieus voor mij). Een bijzonder aangename avond met interessante conversaties; en na de afrekening het boek “Daarom Haspengouw” zomaar cadeau gekregen van de restaurantuitbaters!

Thuis vond ik  (onder andere) een bericht van onze Matadivriend Lieven en zijn echtgenote Diane. Ze hadden op deze blog gelezen dat zuster Godwine haar Pater Pio verloren is en… plannen voor haar een nieuw beeldje te zoeken dat in haar zak past! Wat een ontzettend lieve attentie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten