zondag 9 februari 2014

Gedeeltelijk teleurstellend mosselfeest

We voelden ons deze avond gezond genoeg om naar het jaarlijks mosselfeest te gaan van de fanfare van Bommershoven; waar we hadden afgesproken met de tweede oudste zus van Roger en haar Spaanse echtgenoot, en met zijn broer van wie de vrouw er niet bij was wegens te moe en wat grieperig.

P2096704

P2096706 Foto’s Roger (en tja, ik weet het, ik heb nagelaten een foto te maken van Roger zelf)

Van de nichten en aangetrouwde neven van Roger ontmoetten we er alleen Remi deze keer… Die sinds kort geen voorzitter meer is van de fanfare.

En dat hebben we geproefd! De mosselen bleken een mengelmoes van grote en kleine exemplaren, waardoor sommige te lang en andere te kort gekookt hadden, en vertoonden veel gebroken schelpen. De koude schotel, die ik had besteld en die andere jaren altijd zo smakelijk was, was veel minder gevarieerd en leek wel de vorige dag klaargemaakt: tomaten zo flets als maar zijn kan, in plaats van gekookte ham een stukje kip en een stukje onbestemd vlees die er echt niet meer smakelijk uitzagen. We hebben onze klachten uiteraard gerapporteerd aan Remi, maar die kan natuurlijk niets anders doen dan ze door te geven aan de huidige voorzitter. We zullen later wel zien – als we er nog naartoe gaan - of er rekening wordt mee gehouden (naar het schijnt klaagden er meer mensen).

Wat het eten betreft dus een teleurstellende avond. Wel waren  we heel blij onze respectievelijke zus/schoonzus en broer/schoonbroer(s) terug te zien. Alleen jammer dat de rest van de sibbe er niet bij kon zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten