vrijdag 28 februari 2014

Ik maak geen reclame voor Delhaize vandaag

We kregen de hele dag regen!Bedroefde emoticon Geen wandeling dus, wel enkele boodschappen gedaan (en die laatste vertaling nagelezen, facturen geschreven en opgestuurd, getelefoneerd met Nany en de keuken een snelle beurt gegeven). Bij Delhaize onder andere mosselen gekocht. Zoals altijd als we mosselen eten, maakte Roger die klaar. Hij zei tijdens de bereiding al meteen dat hij ze niet veel zaaks vond.

Inderdaad: er waren meer schelpen dan mosselen, en ze hadden weinig smaak (dat lag duidelijk niet aan de bereiding, want de mosselgroenten smaakten heerlijk). Ik heb nog niet de helft van mijn portie opgegeten: geen reclame voor Delhaize!

Ik heb dan maar een boterham met kaas gegeten en daarna  broccolisoep voor morgenavond klaargemaakt. Morgen krijgen we immers mijn schoolvriendin Denise en vriend Walter op bezoek. Lieve Denise, voor de bereiding van de rest van ons avondmaal heb ik geen tijd gekregen: daar zorg ik morgen voor terwijl we gezellig aperitieven. En voor ‘s middags heb ik iets heel eenvoudigs voorzien!

Na ons mislukt avondmaal nog even mijn mails gecheckt. Een andere vriendin moet nu ook pilletjes nemen tegen te veel cholesterol! Leren die artsen dan nooit bij? Die statines zijn gewoon gevaarlijk. Veel beter zou het zijn patiënten erop wijzen dat ze anders moeten eten: zo goed als geen suiker, veel minder dierlijk vet, meer vette vis en olie met voldoende omega 3-vetzuren,  geen witte bloem (en dus geen gebak, taart, koffiekoeken, wafels, koekjes enzovoort wegens te veel transvetten, suiker en andere koolhydraten met te een hoge glycemische index). Maar nee, snel een pilletje voorschrijven is natuurlijk gemakkelijker (ik weet het, Rogers dokter doet het ook, daarover straks een anekdote): om zich op de hoogte te houden van de laatste bevindingen op gebied van de verhouding voeding-gezondheid hebben die artsen immers geen tijd!

Mijn tante-vriendin Françoise is onlangs bestolen geweest: ook het gevolg van dat avontuur wilde ik even volgen op haar blog. Het houdt niet op: voor enkele maanden haar echtgenoot, mijn “Nononc”, voor enkele weken de dochter van mijn zus! Ik vind het een vreselijke evolutie!

Daarna heb ik het boek “L’oeil du Lapin” uitgelezen. Gewoon prachtig!

O ja, om deze post te eindigen nog even de beloofde anekdote. Roger heeft de laatste tijd ook vaak last van rugpijn. Zeker als hij mijn huishoudtaken overneemt. Hij dacht dat het van zijn nieren kwam, ik was er zo goed als zeker van dat hij hetzelfde voelde als ik. Roger sprak erover met zijn dokter die beaamde dat het lag aan zijn ruggenwervels en die meteen een medicijn voorschreef. Ik heb Roger afgeraden dat in te nemen: geregeld stappen en het werk doseren helpt ook!

Ja, maar het werk doseren betekent wel dat onze tuin nog steeds niet opgeruimd is!  Een goed excuus dus!Lachend over de vloer rollen

5 opmerkingen:

  1. zal maar even slikken en geen opmerkingen geven

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze keer weet ik echt niet wie van mijn (valse?) vrienden zich verstopt achter die "anoniem" (meestal geven goede vrienden die anoniem reageren een "hint" zodat ik - en ik alleen - weet wie reageerde). Maar, beste Anoniem, lees dit eens: http://www.santenatureinnovation.com/un-cardiologue-se-confesse/

      Verwijderen
    2. je zou toch moeten weten van wie B

      Verwijderen
  2. Reacties
    1. Lol! Je moet echt eens dat lezen waar mijn link naartoe voert! En nee, ik had het niet door! :-)

      Verwijderen