woensdag 19 februari 2014

Leren en spelen

Toen we deze middag Elena van school afhaalden, bleek ze heel enthousiast. Ze vertelde over de “wereld” en over landen, en over poffertjes. Deze week leren ze immers over landen en gebruiken: vandaag ging het over Nederland. Ze droeg dan ook een oranje t-shirt! Ik wist ervan en had voor haar de vroegere wereldbol van haar mama meegebracht, waarop ze thuis gretig zocht naar ons land en Spanje (die we haar moesten wijzen natuurlijk).

 P2190072

P2190075

P2190076

P2190079 Foto’s Roger en ik

Bij Lutti bleek Matthias al even goed gezind, en Elena helemaal niet meer schuw: daar ook vertelde ze honderduit.

“Thuis” aten we en Matthias beëindigde op eigen kracht een potje sojapudding dat Elena niet op had gekregen.

P2190083 

P2190084 Foto’s Roger

Daarna moest er gespeeld worden (de kindjes wilden geen dutje doen, en wij drongen niet aan: meer kans dat ze wat langer uitslapen morgenochtend). In het begin waren het rustige spelen…

P2190087 Foto Roger

Maar dat veranderde snel in “tikkertje” en “verstoppertje”, waarbij ook opa werd ingeschakeld. Ik weet niet of Matthias al enig begrip heeft van wat er gaande was, maar hij kroop constant heel snel achter Elena en opa of mij (naargelang wie zich had moeten verstoppen, want Elena had de spelregels iets veranderd: één persoon moest zich verstoppen en de anderen moesten samen zoeken) aan en kraaide de hele tijd van plezier. We hebben wel geen wandeling gemaakt maar beweging kregen we voldoende! En… we hebben er alle vier duidelijk van genoten!

Vlak na het avondeten (Matthias was uiteindelijk wel in slaap gevallen, rond 17 uur), terwijl hun papa voor hen een badje liet vollopen, zijn Roger en ik vertrokken. Thuis wachtte immers nog wat correctiewerk op mij en moest ik nog was sorteren en een machine laten draaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten