zaterdag 29 maart 2014

Ligney en Darion (deelgemeentes van Geer)

Kort na onze brunch had Roger een afspraak met enkele makkers in Ligney (op de grens met Darion). Met het prachtige weer dat we hadden, had ik niet veel zin om mezelf op te sluiten, dus kreeg ik de toelating Glimlach om een uurtje in het dorp rond te wandelen.

Ligney en Darion lopen in elkaar over, dus deed ik de twee (vrij kleine maar mooie) Waalse dorpen aan: ik liep eerst  naar de kerk van Darion, maakte een lus rond de kerk, liep even het veld in voor ik terug richting Ligney stapte. 

P3290094

P3290095

P3290097

P3290101

P3290105 Eigen foto’s

Dat wandelen in m’n eentje vond ik wel iets hebben, maar ik mis nu wel foto’s van Roger! Bedroefde emoticon

Op de plek hieronder moet ik ongeveer terug in Ligney zijn aangekomen (de overgang tussen de twee dorpen was nergens aangeduid):

P3290106 

P3290107 Eigen foto’s

Ik had in Darion al opvallend grote hoeves opgemerkt, nu werden de huizen en boerderijen nog groter:

P3290108

P3290110

P3290109 Eigen foto’s

Precies op het moment dat ik aankwam op de plaats van afspraak, kwam Roger ook naar buiten. We dronken nog samen een Cristal in een cafetaria en reden daarna terug naar Heers.

P3290111 Eigen foto

Omdat Roger nog niet voldoende beweging had gekregen, wandelden we nog een half uur in deelgemeente Opheers maar daar hebben we geen foto’s van gemaakt. Het was dan ook een ontgoochelende tocht: we hoopten via een klimmende straat de velden in te geraken maar vielen op twee doodlopende straatjes en moesten op onze stappen terugkeren.

Thuis vond ik een mail van Edith Oeyen, met als bijlage een leeg etiketten-formulier op maat van haar papieren etiketten. Ik heb daarop de adressen van de Limburgse bibliotheken gekopieerd, en dat was vandaag mijn enige werk buiten het eten voorbereiden (kabeljauw bedekt met sesamzaadjes, spruitjes met look en een mosterdsaus).

En deze avond ook een mailtje van Zeger die pas terugkwam van een reisje. Binnenkort kan ik weer genieten van zijn prachtige foto’s!Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten