zaterdag 22 maart 2014

Regen

Praktisch de hele dag regende het pijpenstelen: Roger kon niet werken in de tuin en we hebben niet genoten van de bloeiende perenbomen.

‘Zou je er niet van profiteren om een back-up te maken van jouw documenten?’, stelde Roger voor. Hij had gelijk: dat was al heel lang geleden. Terwijl dat gebeurde (uren tijd vraagt die bewerking van mijn pc!) nam ik de keuken nog eens onder handen: dat was ook al een hele poos geleden. Maar wat haat ik toch dat soort huishoudelijk werk! Bedroefde emoticon

Toen de keuken nog niet blonk en mijn back-up klaar was, merkte Roger op dat hij de adresetiketten, die Edith hem (op mijn aanraden) had gevraagd te maken voor de uitnodigingen op de juni-tentoonstelling van de KVLS, niet in Word (heeft hij niet) kon maken zoals Edith gewend is. Ik zocht zelf hoe ik etiketten kan maken in Word (had dat nog nooit gedaan), vond de nodige uitleg online, slaagde erin één vel te maken, maar besefte tot mijn verbazing dat een tweede vel ook ineens een tweede bestand moest worden. Eerste 30 ingevoerde adressen verloren dus. Maar kom, die dertig adressen kopiëren op dat eerste vel had me slechts een zestal minuten tijd gevraagd. En ze waren eigenlijk maar een oefening: we hebben nog niet alle adressen, enkel die van de Limburgse bibliotheken die ik gisteren online heb opgezocht.

Na het avondeten liggen lezen (jawel, in de relax, met bittere chocolade smeltend op mijn tong) in “Vigdis Gunnarsdochter” van Sigrid Undset. Een veel soberder stijl dan wat ik van haar gewend ben, een meer (mondeling) vertelachtige trant, maar toch boeiend.

Daarna (Roger had ondertussen de vaatwasser geledigd en weer gevuld) ging ik een Trappist halen in het poortgebouw om, terwijl ik daarvan zou genieten, te kijken naar nog een aflevering van Star Trek. En merkte ik dat het nog steeds pijpenstelen regent!

En nu, hop naar Star Trek!Glimlach

2 opmerkingen:

  1. toch een goed boek vind ik, lang geleden dat ik die gelezen heb, eens nakijken of ik die zelf heb of ik het uit de bibliotheek geleend had. veel leesgenot nog.b

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha, maar ik vind het ook een heel goed boek. Alleen is de stijl anders dan in haar andere boeken.

      Verwijderen