woensdag 26 maart 2014

Stilte versus kakofonie

Deze ochtend bleek mijn “verkoudheid” over: het zal dus wel een allergische reactie zijn geweest (op stof? Knipogende emoticon Ik krijg het dan toch niet elke dag, raar!). Wel had ik nog enorm veel jeuk van die meer dan 30 (echt!) insectenbeten die ik gisteren opliep!

Nadat Roger na onze brunch (het speltbrood was overheerlijk) nog enkele uren in de tuin (waar de pruimenbomen beginnen te bloeien) had gewerkt, gingen we wandelen in de velden rond Mettekoven.

P3260096 Lente in de tuin (foto Roger)

We genoten er van de rust, de opvallende stilte onderstreept door het gelach van spechten en het motorgeluid van een tractor in de verte, en de bloesemende sleedoorns.

P3260082 Eigen foto

P3260112

P3260113

P3260115

P3260117 Foto’s Roger

Toen we terug in Mettekoven aankwamen, ontmoetten we twee kleine meisjes, die mij spontaan een cadeautje aanreikten:

P3260120 Foto Roger

Nadat we, teruggekomen in ons dorp, nog even bij Marie-Claire hadden gebuurt, nam ik eindelijk de kranten online door. Nee, ik wil het hier niet hebben over het bezoek van Obama, maar over wat foorkramers vandaag hebben aangericht in Antwerpen! Ze weigeren zich dus neer te leggen bij een verhuizing. Ik las ook enkele van de lezersbrieven… En daar wil ik toch wel commentaar op geven!

Wij woonden destijds ook in de buurt van die Gedempte Zuiderdokken waar de Sinksenfoor elk jaar minstens zes weken neerstreek. Die kermis op zich was het probleem niet… Wel de kakofonie die ons (ook de kindjes dus, en nog wel in de examenperiode) tot diep in de nacht  wakker hield, en het gedrag van de (dronken) kermisbezoekers: tegen onze gevel, poorten of  voordeur plassen, hun auto parkeren voor onze garagepoort, enzovoort. Als je het zo bekijkt, is die kermis een hinderlijk bedrijf, en dat soort bedrijf hoort niet thuis in een woonwijk! Niet voor niets zijn de meeste mensen die we daar kenden, en die het zich konden permitteren, uiteindelijk verhuisd!

Tijdens de wandeling een telefoontje gekregen van onze dochter: Elena heeft de wijnpokken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten