woensdag 16 april 2014

Van Kuttekoven naar Berlingen

Vandaag nam ik de badkamer, de gang op de verdieping, de trap en de hal onder handen terwijl Roger nog snoeisel hakselde. Het werk van Roger vordert goed, terwijl het mijne sowieso al meteen zal moeten herbegonnen worden: wat heb ik toch een hekel aan dat huishouden!

Maar kom, om onze rug te ontlasten, maakten we daarna onze dagelijkse wandeling… ik ging bijna schrijven in Berlingen, maar Roger wijst er mij voor de zoveelste keer op dat de “Nieuwmolen” aan de Herk, waarlangs we liepen, eigenlijk in Kuttekoven ligt.

Kuttekoven: de Nieuwmolen op de Herk 

Kuttekoven: de Nieuwmolen op de Herk Foto’s Roger

Hoewel we die wandeling al zeker tientallen keren hebben gemaakt, blijf ik ze betoverend vinden.

Kuttekoven: de Herk vloeit onder de spoorwegbedding door Foto Roger

We kwamen er een “contraptie” tegen die we onlangs nog ergens hebben ontmoet (ik weet niet meer precies waar):

P4160444 Foto Roger

Weet iemand wat dat is? Ik dacht eerst aan een “insectenhotel” maar daarvoor lijken er me te weinig gaatjes te zijn. Zit daar misschien een camera in verborgen? Glimlach

Het was ontzettend rustig en rustgevend. Kort nadat we de spoorwegzate (waar we waren opgeklommen) verlieten, werd het echter  (voor deze contreien toch) ongelooflijk druk: zoveel fietsers en wandelaars! Het lijkt wel of iedereen tegelijk naar Haspengouw komt!

Kerselaars: sommige in bloei, andere reeds volledig in blad

Kerselaars: deze is reeds volledig in blad en er zijn reeds kersen gevormd Foto’s Roger

Vlak na deze plantage ongeveer moesten we constant “goeiendag” zeggen of knikken!Glimlach

Toen we terug in Berlingen waren (ja, deze keer echt in Berlingen) wilde Roger nog even gaan inspecteren hoe de restauratie van het vakwerkhuis vorderde. Wat een verrassing: het huis is zo goed als klaar en het is heel knap werk geworden!

P4160453

P4160459 Foto’s Roger

We gingen daarna nog even naar het kasteel van Rullingen (wilden kijken of het al verkocht was). Nee dus en Roger maakte een foto van de laatste prijslijst die er nog altijd uithangt.

P4160460 Foto Roger

Thuis at Roger, na een groentesoep en een gemengd slaatje, kalfsniertjes in Madeirasaus. Ik heb mijn zelfgemaakte saus even geproefd: heel lekker. Omdat ik geen fan ben van niertjes, verving ik die voor mezelf wel door een hardgekookt eitje.

2 opmerkingen: