dinsdag 15 april 2014

Wandeling in Broekom voor de bestuursvergadering van de KVLS

Na nog wat huishoudelijk werk (waar ik niet over ga uitweiden, maar het is wel zo dat, nu ik bijna rond ben met de schoonmaak, ik   het poorthuis, waarmee ik begon, alweer onder handen zou moeten nemen) en werk in de tuin voor Roger, maakten we ondanks de relatieve kou en de koele wind tijd voor een uurtje wandelen. 

Er valt niets bijzonders te vertellen over het dorpje Broekom waar we dat uurtje rond liepen;  toch vond ik het een heel aangename wandeling. Konijnen die in holle wegen wegsprongen voor onze voeten, appelplantages die beginnen te bloesemen (de kerselaars zijn zo goed als uitgebloeid), velden vol koolzaadbloempjes, rustgevende vergezichten, roepende fazanten, pasgeboren lammetjes in de weiden… en hier en daar fruitboeren die zich voorbereidden op de voor deze nacht aangekondigde vorst.

P4150204

P4150208 Eigen foto’s

P4150434 Foto Roger

P4150206

P4150199 Eigen foto’s

Na het avondeten gingen we Boudewijn Knevels afhalen voor de KVLS-vergadering in Diepenbeek. We bespraken er onder andere onze nakende poëtische bloesemwandeling in Mettekoven: Boudewijn en ik vrezen dat we die te laat hebben gepland. Boudewijn vroeg zich even af of we misschien van locatie moesten veranderen (dit jaar is het daar wel te laat voor) maar volgens mij zijn die bloesems zo efemeer dat je zulke wandelingen echt nooit perfect op voorhand kunt plannen. En daarbij, Mettekoven is zoveel mooier dan Broekom, zelfs zonder bloesems!Glimlach

We kwamen pas rond 23 uur thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten