vrijdag 16 mei 2014

Beetje lastige Elena, goedlachse Matthias en weerzien met Karel en Jan

Toen we haar gisterenmiddag afhaalden, was Elena weer super enthousiast, vertelde ze honderduit, verraste ze ons door heel fier te zeggen dat ze een ijsje kon vragen in het Spaans: ‘Un helado por favor’. Bij Lutti was het zo schattig hoe ze Matthias, die al kraaiend naar ons kwam toegelopen, omhelsde. Naarmate de middag vorderde, was het echter duidelijk dat ze moe werd… We proberen haar tegenwoordig de hele middag wakker te houden, want als ze een dutje heeft gedaan, slaapt ze slecht ‘s nachts. En haar ouders dus ook.

Na het dutje van Matthias, gingen we, beladen met fruit en koekjes, naar de speeltuin. Een poosje speelden de kindjes heel druk. Maar toen begon het. Elena had klasgenootje Marie ontwaard tussen de andere kinderen en liep naar haar toe. Ik volgde met Matthias en merkte… Hoe Marie Elena gewoon negeerde. Was dat de aanzet? Feit is dat vlak daarna Elena klaagde over vermoeidheid, naar haar knuffel vroeg die we thuis hadden gelaten, eiste dat ik die zou gaan halen voor haar. Toen ik antwoordde dat we dan maar samen naar huis zouden gaan, naar haar “Koewa” (zo heet haar knuffel, en grappig: Matthias noemt de zijne ‘'Poewa”), begon ze afwisselend te roepen dat ze wilde blijven spelen, over de grond te rollen, te krijsen dat ze moe was en dat ze  haar “Koewa” wilde. Ze heeft gehuild en getierd tot we thuis waren, en toen moest ze Koewa niet meer. De rest van de middag heeft ze nog geregeld gehuild en getierd als iets haar niet echt aanstond. Matthias, zoals altijd heel goed gezind, leek er niets van te begrijpen.

Roger en ik bleven niet eten. Om 18 uur hadden we in het Begijnhofhotel van Leuven afgesproken met vriend Karel. Verrassing: onze vriend Jan was er bij. Weer dronken we als aperitief een Orval in de tuin, dronken we uitstekende wijn bij ons eten, koos ik een uitmuntende Caesarsalade en werd het een heel gezellige maar ook nostalgische avond, met veel herinneringen aan onze overgegane vrienden.

En tegelijk met het nieuws van het overlijden van Dehaene, kreeg ik op mijn smartphone het bericht binnen dat KVLS-lid Godelieve Melis is overleden.

We (vooral Roger) hebben enkele foto’s gemaakt maar die zijn nog niet opgeladen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten