woensdag 21 mei 2014

Kortessem

Hoewel hij daar een hekel aan heeft, wachtte ik vandaag niet tot Roger klaar was met zijn brunch om te beginnen met de  schoonmaak van onze leefkeuken. Ik wilde er immers zo snel mogelijk mee klaar zijn. Ik heb er twee uur aan besteed, en dan heeft Roger mij nog moeten helpen met het gasfornuis. Ik  krijg daarvan  immers delen niet schoon zonder “Instanet” te gebruiken… maar ikzelf kan niet tegen dat product (hoe ik daar ooit achter kwam, vertel ik wel eens later). Roger ging dus een deel van ons fornuis in mijn plaats te lijf.

Daarna zouden we gaan wandelen. Net toen we wilden vertrekken, kwamen Marie-Claire en Nele  hiertegenover aan. We hebben nog een hele poos met hen staan praten, onder andere over de verkiezingen van volgende zondag. Het is duidelijk dat we alle vier voor verandering kiezen!

En dan ging het naar Kortessem. Toen we op 10 mei terugkwamen van bij Nany, hadden we opgemerkt dat daar een vakwerkhuis werd afgebroken. Roger wilde daar een foto van maken.

P5210920 Foto Roger

Eigenlijk jammer, want het was een mooi huis.

Nu zaten we wel in Kortessem, maar waar zouden we daar stappen? Toch niet langs die drukke steenweg! Gelukkig zagen we ineens dat iets verder een zijstraat de velden inliep. Wij dus daar naartoe en het werd een heel aangename, rustige wandeling van een dik half uur, dwars door appel- en perenplantages (de vruchtjes zijn al aan het groeien!). Onderweg genoot ik van het parfum van wilde rozen, bloeiende vlier en kamillebloempjes, we zagen en hoorden een vink maar vonden ook een dode mus en een dode merel.

P5210921 Foto Roger

We hebben weer geluk gehad: prachtig weer tot in het terug naar huis rijden, en dan pas regendruppels.

Thuis was het weldra tijd om voor het avondeten te zorgen: een gewone groentesoep gevolgd door een koude schotel met zalm. Roger stelde voor linzen toe te voegen aan de soep, ik vond dat een goed idee, dat deden we dus… En de soep kookte over: we moesten opnieuw ons gasfornuis schoonmaken! Bedroefde emoticon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten