zondag 4 mei 2014

Over een barbecue en eenden

Kim (de zoon van overbuurvrouw Marie-Claire) en Jelle hadden ons vandaag uitgenodigd voor een barbecue op het Speelhof (Sint-Truiden).

We hadden onze “kindjes” erbij gevraagd maar alleen Hendrik en Sam bleken vrij te zijn.

Roger en ik gingen ze iets over 12 uur afhalen aan het station van Sint-Truiden. Samen wandelden we van het Begijnhof naar het Speelhof en we hielden even een ludieke halte in de “speeltuin voor senioren”. Knipogende emoticon

P5040382 Eigen foto

Het werd een heel gezellige middag: mooi kader, lekkere drank, heel lekker eten, aangename conversaties (met de kinderen, met buurmeisje Nele, met Kim en Jelle). En prachtig weer hoewel eerst hetzelfde als gisteren was voorspeld (ik had dus weer een winterjas aangetrokken maar die schoot ik heel snel uit).

P5040385 Eigen foto

P5040759

P5040758 Foto’s Roger

Toen we veel meer dan voldaan waren, maakten we nog een vrij lange wandeling voor we onze “kindjes” naar het station brachten.

P5040399 Ik weet het, dit is absoluut geen goede foto. Ik post hem toch omdat er een drama aan vasthangt. We zagen hier vader en moeder eend opvallend druk doen rond hun kroost; en later vader eend (denk ik toch) druk bezig met wat ik dacht een van de kuikens proberen te redden uit de vijver terwijl moeder eend hem leek aan te moedigen met haar kreten. Later beseften we – wij en andere wandelaars, want op deze wandeling waren we absoluut niet alleen – dat vader eend eigenlijk een vreemd kuiken, dat waarschijnlijk verkeerdelijk in het nest was beland, probeerde te verdrinken, wat uiteindelijk lukte: we zagen het kuiken zieltogen!  Daarna zwom vader eend gezapig naar moeder eend en de andere kuikens! Huilende emoticon Komt daarvan de uitdrukking “een vreemde eend in de bijt”?

P5040400 

P5040401 Eigen foto’s

Ik vond het een prachtige dag (ondanks het eendendrama)!

2 opmerkingen:

  1. Het lijken me nijlganzen te zijn; vrij agressieve vogels die de laatste jaren hier opduiken en onze inlandse belagen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! Ik ben gaan zoeken en volgens Wikipedia heb je gelijk!

      Verwijderen