dinsdag 17 juni 2014

en Numancia

Dinsdag 17 juni 2014

De man die ons aanklampte was een Belg, en zelfs een Vlaming. Hij is van Herk de Stad, blijkt onze vroegere vriend daar en zijn familie goed te kennen,  kwam nu van Sevilla waar het nog snikheet is, blijkt veel politiekers te kennen, vertelde veel anekdotes over dat soort mensen, en, omdat we het uiteindelijk hadden over onze respectievelijke manieren van reizen, toonden hij en zijn vrouw, die er ondertussen was bijgekomen, ons hun camper.

Ik begon te dromen! Tot nog toe zag ik alleen campers die me veel te groot leken om gewoon mee rond te rijden, hier stond ik in een minuscuul huisje waarin alles wat je nodig hebt aanwezig is. Misschien is zoiets de oplossing voor het feit dat we te oud worden voor een tent?
Nu, ondertussen zijn hier (onder anderen) twee nieuwe kampeerders aangekomen, de ene met een motor en de tweede op de fiets en met nog veel minder bagage dan wij. En die man lijkt me niet veel jonger dan Roger! Tja, wat is eigenlijk niet veel jonger?

We bleven maar praten en ik was bang dat we niet meer in Numancia zouden geraken (de site sluit immers om 20 uur). We zijn er echter nog goed op tijd aangekomen. Niets moeten betalen omdat we niet op de site zelf konden parkeren (weer wegens werken aan de weg).

Eigenlijk was er niet veel veranderd sinds we daar laatst waren met Zeger en zijn zus. Ik ga hier niet het hele verhaal van de site navertellen, dat vinden jullie hier.

P6177162

P6177163

P6177164

P6177166

P6177167 Foto’s Roger

Na een dik uurtje op die archeologische site reden we “naar huis”, zoals ik de neiging heb te zeggen als we naar de camping teruggaan.

P6177175 Foto Roger

We aten deze avond de rest van gisteren, met deze keer (omdat we meer dan de helft van de gamba’s opaten gisteren) een hard gekookt eitje bij de sla.

Terwijl we voor een kopje koffie na de maaltijd zorgden, kregen we weer bezoek van onze buur. België had een voetbalmatch gewonnen, wist hij, en we vernamen ook dat vooral zijn vrouw een voetbalfan is! :-)

Ons gesprek duurde weer vrij lang. Op een zeker ogenblik vond hij het echt fris worden en ik waarschuwde hem dat het op deze hoogte nog kouder zou worden!

Ik kreeg gelijk, al is het iets minder koud dan gisteren: ik zit hier weer met een lange broek, sokken en een trui te genieten van een glas wijn onder de tent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten