vrijdag 13 juni 2014

Hete feria

Donderdag 12 juni 2014

Ik weet niet wanneer ik deze post zal kunnen opladen. Morgen  vertrekken we immers naar Tordesillas (tenzij we weer van gedacht veranderen) en ik weet niet of ik daar online kan.

Ik vergat gisteren te vertellen dat tijdens het eten naast ons een koppel zat met een jongetje van, dacht ik, ongeveer dezelfde leeftijd als Matthias. Ik bleek gelijk te hebben (heb het even gevraagd aan de ouders). Schattig dat die peuter was!

Vandaag reden we na ons ontbijt nog eens naar Plasencia.

P6121099 Foto Roger

Het is duidelijk feria! Veel volk, muziekgroepen die soms tegelijk optraden met als gevolg kakofonie. Maar het was wel gezellig!

P6120039 Eigen foto

P6121097 Foto Roger

Nadat ik eindelijk kaartjes had gevonden en gekocht (jullie krijgen er dus binnenkort een aan, Elena en Matthias; en, vrienden, wat jullie betreft, alleen degenen die dit niet kunnen lezen, krijgen er een), en een halssnoertje had gekocht voor Elena, gingen we iets drinken op de Plaza Mayor. Weliswaar niet op ons gebruikelijk terras. We kregen er chips bij ons biertje en, hoewel ik weet hoe ongezond dat is, ze werden toch mijn middagmaaltijd.

P6120038 Eigen foto

Het was wel weer vreselijk warm! Volgens de thermometer van de apotheek 33°C en dat werd later bevestigd door mijn GSM op het terras van de camping en door onze nieuwe Nederlandse buren (de vorigen zijn deze ochtend vertrokken).

Roger was moe. We zijn dan ook weer vrij vroeg wakker geworden, en hij vindt het kamperen, en dan vooral het opslaan en afbreken van onze installatie vermoeiend. En natuurlijk had hij het net als ik veel te warm! Ik vergeet altijd dat Roger bijna zes jaar ouder is dan ik!

Voor we bij de ten kwamen rusten, deden we toch nog boodschappen (en we hebben geluk gehad: de ene supermercado na de andere sloot zijn deuren, omwille van de feria. We konden nog net wat inkopen bij de Lidl vlak voor de sluiting).

Daarna rust bij de tent. Warm dat het was! Eigenlijk is het normaal dat Roger er niet meer tegen kan als ik het er al zo moeilijk mee heb! Wordt dit onze laatste reis op deze manier? We hebben zitten nadenken over andere manieren van reizen, maar ons grote probleem is dat we niet graag op voorhand plannen. Nu bijvoorbeeld wilden we eerst naar Cordoba gaan, maar daar is het veel te warm. Stel je voor dat we daar iets gehuurd hadden!

Terwijl Roger wat sliep, las ik (maar daarover later) en “speelde” ik met de mussen en de blauwe eksters.

P6120047

P6120049 Eigen foto’s

‘s Avonds gingen we weer eten in het restaurant. Voor mij gemengde sla (latuw, tomaten, paprika’s, uien, wortels, tonijn, asperges, aangemaakt met olijfolie en sherryazijn), gevolgd door kabeljauw met frietjes – die ik niet opat – en in plaats van een dessert, deca. Voor Roger oesterzwammen met look en hesp, gevolgd door beefsteak met frietjes en ook deca; en daarbij weer een fles wijn en een fles gaseosa.

P6120050  Eigen foto

Weer voor 9 euro de man. Ik weet niet hoe ze het doen! Oké, het is doodgewone Spaanse kost, maar het is lekker!

In het teruglopen naar de tent, even via het onthaal gepasseerd voor een babbeltje met de receptioniste ui Bree. Ze had het over de recente hagelstormen in Vlaanderen, en over het feit dat het, ik weet niet meer waar in de buurt, ook zo fel geregend had. En dat wij ons gelukkig mochten prijzen dat we alleen overmatig zweetten.  En zweten doen we inderdaad nog steeds (om 22:30 uur was het nog 28°C). Ze klaagde ook dat er weinig kampeerders waren (volgens haar de helft van vorige week) en dat zo weinig mensen van het restaurant gebruik maken. Wij zagen inderdaad veel mensen (vooral Nederlanders) bij of in hun camper eten.

‘Neem alles goed in jou op,’ zei Roger verschillende keren deze dag, ‘misschien is het de laatste keer dat je het ziet!’. :-(

Geen opmerkingen:

Een reactie posten