maandag 16 juni 2014

Naar Simancas…

Zondag 15 juni 2014

Deze ochtend vertelden onze Nederlandse buren ons dat zij vannacht een vrij dikke tak van een moerbeiboom op hun caravan hebben gekregen. Wat een geluk dat die niet op onze tent viel, want dat zouden we pas gevoeld hebben! Ze hadden ook nog slechter nieuws: ze moesten naar huis. Mevrouw, die al een beetje ziek was in Plasencia, had het deze nacht veel erger zitten gekregen en ze zouden meteen vertrekken richting Burgos.

Wij waren eerst van plan ook vandaag te vertrekken maar tijdens het ontbijt stelde Roger voor nog een dagje te blijven. Ik ging dat melden op de receptie en dat bleek geen probleem.

Roger stelde voor naar Simancas (waar het nationaal archief zich bevindt) te rijden en ik blij natuurlijk!

P6157114Si mancas (…) no las quiero’, zei de emir over de zelfverminkte maagden, vertelt de legende over de naamgeving van de stad.

P6157115

P6157119 Foto’s Roger

We liepen een hele tijd rond in het mooie stadje en gingen daarna een wit wijntje (weer een Verdaje) drinken op een terrasje. We kregen er een kleine tapa bij.

P6157121 Foto Roger

Het weer was heel zacht, met een briesje.

Daarna reden we richting Medina del Campo en hielden we heel even halt in Puente de Duero waar eigenlijk alleen de middeleeuwse brug onze aandacht trok.

P6157122 Foto Roger

Vlak na Serrada sloegen we weer af richting Tordesillas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten