donderdag 5 juni 2014

Naar Tonnerre

2 juni 2014

Ik had de laatste dagen zoveel mogelijk ingepakt. Deze ochtend, terwijl de schapen al druk aan het grazen waren in de tuin, pakten we de laatste spullen in en vertrokken we.

“Kindjes”, denk er dus aan: de schapen lopen overal vrij rond. Zorg dat ze niet op straat geraken als jullie thuis logeren!

We reden richting Bouillon. Ongelooflijk hoe druk op de E411! Echt niet aangenaam rijden. Toen we om 13:37 uur Frankrijk via het departement Ardennes binnenreden, werd het ineens veel rustiger.

Na enkele korte haltes stopten we voor de eerste keer langer in de Champagne om 15 uur: een sanitaire halte en een snelle picknick. Onderweg hadden we wel fruit en nootjes gegeten.

Na de uitgestrekte vlaktes kwamen er wouden, na de uitrit naar Reims reden we door enkele mooie dorpen en stadjes en om 17 uur kwamen we aan in het departement Yonne. Ongeveer 5 minuten later arriveerden we op de rustige camping van Tonnerre.. Nadat we waren geïnstalleerd, liepen we naar de stad met zijn twee kerken en zijn Fosse Dionne. Deze keer vond ik die niet meer zo mooi als de laatste keer.

P6020961

P6020963 Foto’s Roger

Op een terrasje dronken we een biertje (duur: 4 euro voor 25 cl licht bier) en bestelden we daarna een “assiette gourmande” met een glas plaatselijke witte Bourgogne voor 8,90 euro de man. Het waren allemaal lekkere dingen (foie gras, rillettes, champignons, kazen, enzovoort) op dat bord, alleen werden ze geserveerd op brood: we aten meer brood dan wat anders. Hoewel onze honger daarmee gestild was,  viel dat dus dik tegen.

P6020968 Toen de “assiette gourmande” van Roger bijna leeg was (foto Roger)

Toen begon het even te regenen. Gelukkig heel even zodat we droog terug op de camping geraakten.  Nog een wandelingetje op de camping zelf en naar het watervalletje van de Armençon er vlak naasten nu zit ik dit te schrijven in onze leeftent (het is koeler geworden). We betalen hier 11,20 euro voor ons beiden per nacht. Er is gratis Wifi, maar die reikt helaas niet tot aan de tent en ik heb geen zin om in de omgeving van het onthaal te gaan zitten. Dit post ik dus later.

Wat ons opviel, is dat de populatiediversiteit enorm is toegenomen sinds de laatste keer dat we hier waren (ik weet niet meer precies wanneer dat was); en dat nog heel wat mensen (we konden hier en daar binnen gluren) heel armoedig behuisd zijn.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten