vrijdag 6 juni 2014

Rustige dag in Huesca

Deze ochtend werden we gewekt door het getjilp van de ontelbare mussen. Kort daarop kwam daar het getokkel van de regen op de tent bij. Heel rustgevend is dat: we vielen weer in slaap. Toen we uiteindelijk opstonden, was alles al opgedroogd.

Na onze brunch en onze douche gingen we wandelen. Gewoon kuieren, via het park naar het centrum. In de calle de Galicia, waar ons “stamcafé” ligt, waren werken bezig. Heel weinig volk op het terras. We liepen verder en dronken uiteindelijk een Estrella op een ander terras, in een van de zijstraatjes. Heel veel volk zat er te eten (het was ongeveer 14 uur en ik vermoed middagpauze).

P6060562

P6060563 Eigen foto’s (stiekem gemaakt)

Dat gaf ons zin om deze avond ook daar iets te gaan eten, weliswaar alleen tapa’s, geen menu meer.

Het was ondertussen rond de 30°C geworden maar gelukkig blies er een zacht briesje.

We kuierden terug naar de  camping waar we verrast werden door een regenbui. Onderweg viel het ons op dat praktisch in elke straat containers voor plastic, papier, karton, restafval en glasbollen staan. Moeten de mensen hier voortaan hun afval zelf wegbrengen?

De regen hield op en we gingen boodschappen doen in de Mercadona vlakbij. Daar was geen Oloroso meer te vinden!

En dan begon het opnieuw te regenen en zelfs te onweren. We kwamen kletsnat aan bij de tent.

Toen rond 20 uur de regen ophield, vertrokken we weer naar het centrum. Helaas, weer vielen er regendruppels: we besloten rechtsomkeer te maken en in het campingrestaurant te eten. Geen menu deze keer, we hebben onze les geleerd. Ik nam alleen entremeses (voor 6,20 euro een heel groot bord met sla, witloof, tomaat, asperge, tonijn, ansjovis, inktvis, jamon serrano en andere soorten hespen, salami, paté, verschillende soorten kaas en brood) en Roger worst met tomaat en frieten (voor 5,70 euro).  Daarbij elk een halve liter bier voor 2,50 euro de “jarra”. Heel copieus dus (voor mij zelfs te veel: Roger heeft een deel van mijn schotel opgegeten) en in vergelijking met onze “assiette gourmande” in Tonnerre, spotgoedkoop! 

P6061014 Foto Roger (mijn entremeses toen ik al bijna de helft op had)

P6060566 Eigen foto (de camping gezien vanuit het restaurant)

En nu is het weer droog. Ik zag op het Internet (jullie hebben het al gemerkt: hier kan ik gemakkelijk online) dat voor morgen mooi weer wordt voorspeld, hier en in Segovia waar we morgen misschien naartoe rijden.

In Segovia, zo herinner ik me, is de Wifiverbinding nogal precair. Naargelang we ons dichter of verder van de receptie kunnen installeren, hebben we wel of geen Internet. Als jullie dus een poosje niets meer lezen van mij: het ligt daaraan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten