woensdag 30 juli 2014

Blij weerzien

29 juli 2014

Deze middag haalden we mijn oom “Nononc” en Françoise af aan het station van Waremme en het werd een heel blij weerzien! Thuis dronken we gazpacho en aten we wat kaas met een beetje speltbrood waarna we naar de hoofdgemeente Heers (en terug) wandelden.

Ik wist dat veel cafés gesloten zijn op maandag en dinsdag en toch wilden we daarna ergens iets gaan drinken. Ons eerste probeersel was Chateau de la Motte: helaas ook gesloten. We belandden op het terras van de “Kluizenaar”, in Hoepertingen, vlak naast de kapel van Helshoven. Het was gezellig vertoeven op dat terras, al vrees ik dat Françoise af en toe vond dat haar man - mijn  “Nononc” dus - en ik te veel nostalgie tentoonspreidden. Van  Roger weet ik dat hij daar geen bezwaar tegen heeft, integendeel.

P7290242

P7290243

P7290244 Eigen foto’s

Plotseling hoorden we het echter rommelen in de verte en iets later werden we vergast op een diluviale regenbui. Ik waande me terug in Matadi!  Op nog geen kwartier stonden de straten blank! We waagden het er toch op terug naar huis te rijden (nadat ik eerst door de straat, die veranderd was in een soort rivier, had gewaad, Roger onze auto door al dat water zo dicht mogelijk bij Nononc en Françoise had gemaneuvreerd, en mijn oom en tante een paraplu hadden kunnen lenen van de uitbaters van het café).

P7290246

P7290250

P7290253

P7290258 Eigen foto’s, de laatste vanuit de auto in het naar huis rijden

We hebben hier al veel meegemaakt, maar nog nooit dat soort zondvloed! Glimlach

Thuis bleek er geen enkele schade te zijn en, terwijl we “aperitiefden” met enkele hapjes, heb ik konijnenbouten met champignons bereid, en soep voor degenen die soep wilden (zeker Roger: vandaar). Dat smaakte (mij toch) en de nodige wijn zorgde ervoor dat we tot ongeveer 1 uur ‘s nachts druk herinneringen ophaalden (arme Françoise: zij is niet, zoals Nononc, Roger en ik, nostalgisch van aard).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten