dinsdag 15 juli 2014

Boris is genezen, en weer een avondlijke wandeling

Terwijl ik na onze brunch met de strijk bezig was (ik begrijp niet wat veel vrouwen daar leuk aan vinden: ik vind het alleen frustrerend) kwam de dierenarts nog eens langs. Boris is volgens hem volledig in orde. De arts herhaalde dat er enorm veel van die gevallen zijn op dit moment: te warme winter en nu te heet en tegelijk te nat.

Na nog wat opruimwerk (schoonmaken, daar begin ik morgen aan) maakten we een wandeling van iets meer dan een half uur rondom Mechelen-Bovelingen. Overal ontmoetten we wilde kersen en pruimen: Roger kreeg zijn portie fruit gratis vandaag (en zeggen dat we onze eigen pruimen amper op krijgen!).

P7150205 Eigen foto

Ikzelf vind die wilde vruchten te wrang.

Na ons avondmaal stelde ik zelf nog een wandeling voor. Jaren geleden deden we dat elke avond en ik genoot daar enorm van, dat herinnerde ik me gisteren. ‘Waarom niet?’, reageerde Roger en ik blij!

We liepen dus het veld in, langs een ander pad deze keer. Het was rustig en nog steeds warm (vandaag was een grijze dag, maar het was broeierig warm). Onderweg veel vogels gehoord en gezien; en zeker 20 konijnen die het pad oversprongen (en ook een dood konijnenjong) en een groter dier dat ik niet gemerkt heb (ik liep weer met mijn ogen in de lucht: ik vind grijze luchten zo mooi).  Roger denkt aan een vos of een das.

Ineens hoorden we een motor in de verte. Een aardappelrooimachine! Fascinerend! Zeggen dat dit werk in de tijd van Marraine met de hand moest gebeuren!

P7150092 Foto Roger

Het graan is wel overal platgeregend! Bedroefde emoticon

P7150093 Foto Roger

Thuis zorgde Roger dat de vaat in de afwasmachine belandde terwijl ik mijn mailcorrespondentie las (maar niet beantwoordde vandaag, sorry mensen!)

O ja, ik heb weer een mail gekregen van Free Musketeers: het is mijn eerste bij hen uitgegeven boek dat nu wordt vertaald

Geen opmerkingen:

Een reactie posten