donderdag 24 juli 2014

Huishouden, wandelingen en vertalingen

Terwijl ik vandaag de badkamer, de gang op de verdieping, de trap en de hal onder handen nam (wat heb ik weer gezweet: de warmte blijft in huis hangen; ook Nany en onze dochter die ik later even opbelde, klaagden daarover) dacht ik na over die vertaling. Een kleine duizend bladzijden willen vertalen op een maand tijd is niet realistisch. Dat meldde ik dan ook aan de klant die ermee akkoord ging het werk te verdelen onder verschillende vertalers. Of ik eventueel bestand 2 en 3 voor mijn rekening wilde nemen, ongeveer 170 bladzijden. Ik stelde een prijs per regel voor (onmogelijk aan een Word-bestand te geraken en dus onmogelijk een globale prijs te berekenen) maar ik heb nog geen bevestiging gekregen. 170 bladzijden is ook al veel voor 1 maand, maar is te doen mits hard werken en niet te veel tijd  besteden aan het huishouden. In feite zou de job zelfs welkom zijn, want ik heb nu al twee maanden niets binnen gekregen (in juni omdat we op reis waren natuurlijk).

Ik hoor jullie al zeggen dat, vermits ik toch zo goed als rond ben met de schoonmaak, het huis wel netjes zal zijn. Niet waar! Maandag (voor morgen hebben we andere plannen) wil ik nog de keuken schoonmaken maar ondertussen heb ik gemerkt dat ik eigenlijk weer van vooraf aan zou moeten beginnen. En ik heb voor de zoveelste keer geen tijd kunnen maken voor de kamer van Hendrik en van Zeger!

Toen we onlangs bij Nany waren, vroeg Lily me waarom ik geen werkvrouw neem. Ik heb er twee keer een gehad, en die deden het nog slechter en met nog minder zin dan ik. En, voor het schoonmaken, moet hier opgeruimd worden en dat laat ik aan niemand anders over, maar daar steek ik wel de meeste tijd in.

Na mijn schoonmaakbeurt wilde ik Roger aan het bewegen krijgen. We reden naar Jesseren waar we een klein uurtje wandelden langs de vroegere spoorweg, het dassengebied en de “Herkwinning”: stilte, rust, enkele roofvogels.

P7170239

P7170242

Gelderse roos

Overrepen: de Herkwinning Foto’s Roger

Na onze avondmaaltijd (de rest van de Spaanse linzensoep van eergisteren) stelde ik voor nog eens de velden in te lopen. Dat deed deugd: het was veel frisser, weer tientallen huppelende jonge konijnen gezien en enkele roofvogels. Het werd een wandeling van net geen uur die me echt tot rust bracht en Roger, denk ik toch, voldoende beweging bezorgde.

  P7170251 Foto Roger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten