donderdag 31 juli 2014

Minder drukke maar wel leukere dag dan voorzien

Achteraf gezien is het een geluk dat die ene vertaling van ongeveer 170 bladzijden niet doorgaat. Deze middag kreeg ik twee dringende vertaalaanvragen binnen die ik anders had moeten weigeren. En dat had ik heel jammer gevonden, want de teksten (samen net geen 6 A4-bladzijden) boeiden me veel meer dan de niet doorgegane vertaling (dat waren immers juridische teksten en ik heb een hekel aan dat jargon en aan die ellenlange zinnen).

Na ongeveer drie uur werken was ik klaar en vermits ik weer vond dat Roger te veel tijd al zittend aan zijn pc doorbracht, stelde ik een wandeling voor. Ik weet het, ik had mij beter met muggenmelk ingesmeerd en Roger aangezet om eindelijk samen onze tuin op te ruimen: blijkbaar is er echt een impuls van mij nodig daarvoor.  Maar ik was moe van het vertalen en wilde liever stappen. Het staat geschreven dat we dit jaar niets zullen gehad hebben aan de tuin, wat ik al vermoedde in oktober 2013 toen Roger die bomen liet kappen! Roger is wel even de tuin ingegaan terwijl ik aan het vertalen was en merkte daar de spontaan groeiende Oosterse karmozijn op:

Oosterse Karmozijnbes (Phytolacca esculenta)

Oosterse Karmozijnbes (Phytolacca esculenta) Foto’s Roger

Tijdens onze wandelingen wil Roger graag een doel hebben en vandaag was dat een watermolen in Beverst. Wij daar dus naartoe. We vonden de molen, midden in een villawijk.

Beverst, Molenstraat: Nieuwbeekmolen (http://www.molenechos.org/molen.php?AdvSearch=269) Foto Roger

Het werd een wandeling van een klein uur maar ik vond de plaats weinig inspirerend.

In het terug naar huis rijden, stelde Roger voor even bij zijn nicht Jeannine langs te gaan. Ik belde haar vanop mijn mobieltje: ze was vrij en ontving ons met open armen. Ze had zitten rommelen in de papieren van haar moeder, tante Laure zaliger, en gaf ons een enveloppe met zaken die ons aanbelangden; en een grote omslag voor jullie, vrienden Liliane en Paul! Die komen we jullie binnenkort even brengen (ik weet niet welke verrassingen erin zitten).

Al gauw was het tijd om naar huis te rijden: ik moest immers nog koken. Het werd een eenvoudig avondmaal: met de rest van de champignons van eergisteren maakte ik een lekkere champignonsoep en daarna aten we varkensgebraad met sla en gekookte aardappelen. Het viel mij op dat sinds ik weet dat aardappelen te veel “snelle koolhydraten” bevatten en sinds ik daar constant over hamer tegenover Roger, hij steeds minder aardappelen eet (en het valt op aan zijn gewicht: zelfs mijn tante Françoise vond eergisteren Roger vermagerd).

Uiteindelijk deze avond naar een aflevering van Star Trek gekeken om helemaal te ontspannen.

3 opmerkingen: