vrijdag 4 juli 2014

Ouderwetse toestanden

Deze dag verliep volgens hetzelfde stramien als gisteren. In het lopen naar Heers (voor de boodschappen) een buurvrouw ontmoet die ons met de auto wilde voeren, maar ik vind onze verplichte wandelingen welkom: Roger heeft echt beweging nodig. Wat een lieve buren hebben we hier toch!

Deze keer wel niets gaan drinken in het sportcentrum: we haalden net op tijd onze bus terug.

Voor onze boodschappen echter iets ongelooflijks meegemaakt! We hadden van het laboratorium in Aubigny een onkostennota toegestuurd gekregen. Toen we die wilden betalen, stelden we vast dat het document geen bankrekeningnummer vermeldt. Ik belde dus het laboratorium op. Nee, cheques hebben wij niet meer, en aan het loket komen betalen was al helemaal uitgeslotenGlimlach. Of ze mij hun rekeningnummer konden geven. Aan de andere kant van de lijn leek men uit de lucht te vallen! De dame wist niet hoe dat moest geregeld worden!!! En verwees me naar hun boekhouder. Ik vroeg nog even of het labo een e-mailadres had maar daar leek die mevrouw nog nooit van gehoord te hebben. Afijn, ik belde dus die boekhouder op en viel op een antwoordapparaat waar ik ons telefoonnummer insprak.

Iets later belde ik naar de uitbater van de camping (het is hem gelukt de tenten op te vouwen, maar hij heeft wel een kleine “accroc” gemaakt aan de leeftent, gelukkig aan het uitstekende deel, niet zo erg dus). We praatten nog wat en ik vertelde hem over die nota van het laboratorium. ‘Ja, hier gaan de mensen allemaal aan het loket betalen, en zijn ze echt geen overschrijvingen gewend’, antwoordde hij me. Hij zou proberen het bankrekeningnummer van het labo te weten te komen en zou me dat mailen.

Ik heb nog geen bericht ontvangen (die man heeft zoveel aan zijn hoofd dat ik het hem niet kwalijk zou nemen als hij het vergeet) en van die boekhouder heb ik ook nog geen telefoontje gekregen. Vermoedelijk zullen we een ouderwetse brief moeten sturen naar het labo om dat rekeningnummer  te vragen.  Wat een ongelooflijke toestanden voor deze tijd! Geërgerd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten