maandag 14 juli 2014

Over Boris en een wandeling

Roger vond gisteren dat Boris zijn werk (onze tuin afgrazen) met veel minder ijver deed, dat hij zich te vaak achter de schuur terugtrok en dat hij lusteloos leek. Toen hij vandaag merkte dat er veel vliegen rond hem zoemden, besloten we de geplande boodschappen uit te stellen en de dierenarts te roepen. Roger zijn vermoeden werd bevestigd: het waren wolvliegen. Volgens de dierenarts komen ze veel voor deze zomer, net als teken en vlooien. Een gevolg van de te zachte winter, legde hij uit. Boris werd behandeld en zou nu buiten gevaar moeten zijn. Ik vreesde dat Pamfiel het ook zou krijgen maar de dierenarts stelde me gerust. We moeten hem alleszins goed in het oog houden, vind ik.

Voor onze boodschappen was het te laat (maar gelukkig had ik nog het een en ander in de diepvriezer staan). We maakten wel een korte wandeling in Horpmaal voor het avondeten.

Een poosje na ons avondmaal stelde Roger voor nog wat te gaan stappen in het veld. Dat hoefde hij geen twee keer te vragen. We staken de straat over, liepen een veldweg in en genoten gedurende een uur van de rust, de schoonheid en de parfums rondom ons.

P7140072

P7140073

P7140074

P7140076

P7140080

P7140084 Foto’s Roger

1 opmerking:

  1. Oei, daar heb je het weer: stonden of lagen die etenswaren in de diepvriezer? Ze lagen (waren opgeborgen) in dozen, die volgens mij in de diepvries "stonden", net zoals borden dus volgens de Taalunie op tafel staan en niet liggen omdat ze een duidelijke onderkant hebben! Talen boeien mij, maar Nederlands is toch echt moeilijk! :-)

    BeantwoordenVerwijderen