donderdag 3 juli 2014

Roger krijgt (onder andere) voldoende beweging

In Bourges had men Roger een voorschrift meegegeven voor een medicijn dat hij deze ochtend moest innemen. Gisteren hoorde ik bij de apotheker dat zulk voorschrift hier niet geldig is. Ze zouden evenwel het medicijn voor ons bestellen zodat ik het deze ochtend kon komen afhalen aan de volle prijs. Daarna moesten we een afspraak maken met onze huisdokter voor een nieuw voorschrift.

Deze ochtend liep ik dus  naar de hoofdgemeente Heers waar ik het medicijn afhaalde. Onderweg terug (ik had de bus naar huis gemist omdat ik nog even langs de post moest) bedacht ik dat Europa zich beter met zulke dingen bezig zou houden dan met de futiliteiten waar ik nu geregeld moet over vertalen. Het is toch niet normaal dat we een geneesheer moeten laten komen voor een voorschrift dat we in feite al hebben!

Ik ben net een uur onderweg geweest. Het was zo mooi weer dat ik Roger beloofde dat zodra zijn huisarts langs was geweest, we een lange wandeling zouden maken (en tegelijk boodschappen doen voor deze avond).

Dat deden we rond 16:30 uur. We liepen te voet terug naar Heers, langs het park (eigenlijk meer een bos) van het kasteel. Zalig rustig was dat! Eens we weer in de bewoonde wereld kwamen, vielen ons de talrijke Belgische vlaggen op aan de gevels: de voetbalgekte heeft hier ook toegeslagen!

In de apotheek leverden we het voorschrift af (en kregen we een deel van het geld dat ik deze ochtend had betaald terug), daarna gingen we etenswaren kopen voor deze avond en morgen… en we misten weer de bus naar huis. Dat werd een uur wachten (ik vond ons te zwaar bepakt om te voet terug te keren). Ik stelde voor iets te gaan drinken op het terras van het sportcentrum (vlakbij de bushalte) en na wat tegenstribbelen en afgeven op het openbaar vervoer, stemde Roger daarmee in. Terwijl hij duidelijk genoot van zijn Duvel moest hij toegeven dat het daar best gezellig was.

We waren rond 18:30 uur weer thuis, waar ik begon te koken (ook meteen een stoofschotel voor morgen: Roger had daar zin in maar om die nog voor vandaag klaar te maken, was het te laat) terwijl Roger een fles Vinho Verde en een bokaal olijven opende.

Deze avond werd het een heel eenvoudige maaltijd: groentesoep gevolgd door enkele krieltjes gebakken in olijfolie,veel rauwe preisnippers met een beetje mayonaise, en sardienen. Voor morgen stond ondertussen een eigen verzinsel te pruttelen: stoofvlees met uien, champignons en tomaten (terwijl ik dit schrijf is mijn kooksel  klaar, heb ik de proeftest gedaan, en echt, het valt heel goed mee).

Terwijl we aten, in de keuken, maar met de deuren naar het terras open, zag ik dat de schapen goed hun best doen. Stom dat Roger de toegang tot hun normale wei niet had afgesloten voor ons vertrek op reis!

Na het eten kregen we een telefoontje van onze vriend Karel. Hij wilde in Leuven afspreken, maar dat is niet meteen mogelijk. Roger zal hem terugbellen na het weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten