dinsdag 19 augustus 2014

Hasselt

‘Zouden we niet eindelijk onze tuin verder opruimen?’, vroeg ik aan Roger na de brunch, al had ik er zelf weinig zin in. ‘Zouden we niet de bus naar Hasselt nemen?’, was zijn antwoord.

En weer hebben we geluk gehad: ondanks de grijze lucht meer dan twee uur droog in Hasselt rondgelopen en de enige druppels die we kregen vielen uit de lucht toen wij even in de kerk met de “zijkapel” voor het “Heilig Paterke” waren.

Minderbroederskerk Foto Roger

Ik vind die kerk echt intrigerend: zoveel oudere (dat is misschien normaal) maar ook heel jonge mensen die daar rond dat “Heilig Paterke” zitten te bidden (of te mediteren?). Zelf ga ik die kapel nooit binnen: er is iets dat mij tegenhoudt. Hoewel, ik heb mezelf, na die ene regenbui en terwijl we verder wandelden, beloofd dat ik volgende keer wel binnenga. Ik wil immers voelen wat al die mensen aantrekt.

Kapel van het Heilig Paterke bij de minderbroederskerk Foto Roger

Uiteraard bleven we niet de hele middag in die kerk. We waren ook in het begijnhof, in de Kadetjessteeg, we zijn “De Slegte” binnen gelopen waar ik al meteen enkele boekjes voor Elena en Matthias wilde kopen (maar ik heb het toch maar niet gedaan: dan moest ik de hele tijd met die boekjes rondlopen).

Voor we de bus terugnamen, wilden we een biertje drinken op een terras, maar we moesten daar zo lang wachten op de ober dat we het zijn afgestapt: geen tijd genoeg meer om rustig dat bier te degusteren, maar nog te veel tijd om al aan de bushalte te gaan staan. We gingen dus nog even “Oil and Vinegar” binnen, waar we allerlei zaken proefden en olijven kochten; en een andere winkel waar ik me liet verleiden door een speeltje voor een onlangs geboren baby (maar daarover volgende week meer).

Thuis was het hoogtijd om te koken. Na het avondeten en nog wat  huishoudtaakjes verdween Roger weer in zijn atelier. Hij heeft nu 7 zwaarden klaar, Zeger:

P8190349 Eigen foto

Ik vond daarna onder andere een mail van Jan Gerits, met als bijlage de foto’s die ik moet invoegen in het volgend nummer van de Limburgse monografieën. Jan vertelt er wel niet bij op welke bladzijde ongeveer ik elke foto moet plaatsen en dat vroeg ik hem dus in mijn antwoord. Ik wacht op zijn orders om daaraan verder te werken (waarschijnlijk morgen dus).

Om de dag te eindigen, een aflevering van Star Trek bekeken waarvan Hendrik dacht dat ik die niet zo goed zou vinden. Maar hij vergiste zich: ik heb er enorm van genoten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten