zaterdag 9 augustus 2014

Luie zaterdag

Ik merkte meteen tijdens de brunch dat Roger geen zin had om verder de tuin op te ruimen. Ik eigenlijk ook niet (al zouden we daar echt werk moeten van maken of hulp vragen aan de persoon die Liliane ons aanbeval).

Roger stelde voor nog eens naar Attenhoven (deelgemeente van Landen, provincie Vlaams Brabant) te rijden waar we een dik uurtje wandelden, onder andere in het park en de beemden.  

P7170483

P7170481 

P7170482 Foto’s Roger

Hij wilde er ook een molen fotograferen, maar die lag aan het einde van een doodlopende straat: het rad konden we niet zien.

P7170475 Foto Roger

Vanuit die beemden dachten we de achterkant van de molen ontdekt te hebben (maar we zijn er niet zeker van):

P7170480 Foto Roger

Het weer was heel zacht: Roger stelde daarna een biertje voor op het terras van de taverne Rufferdinge (met zijn 275 bieren) in Landen zelf.

P7170492 Glimlach

P7170489 Foto’s Roger

Er zaten vrij veel mensen op dat terras, met verschillende kinderen: er is ook een leuk speeltuintje. Daar moet ik aan denken als de “kindjes” nog eens allemaal hier zijn! Uiteraard heb ik conversaties afgeluisterd (nee, verwacht niet dat ik die hier voortvertel Glimlach) en het viel me op dat het accent van bijna al die mensen lag tussen Limburgs en Brabants. Als ze al geen Frans (we zitten op de taalgrens) of Engels spraken natuurlijk!

We vroegen ons wel af waarom wij van die vieze knabbeltjes op basis van tarwe kregen bij ons bier terwijl de andere mensen blokjes kaas kregen! Bedroefde emoticon 

En… Al was het niet het molenrad waar hij naar op zoek was, Roger heeft toch nog een rad kunnen vereeuwigen:

P7170491 Foto Roger

We reden naar huis waar ik eerst even belde met Nany. Ze had me weer veel te vertellen. Onder andere dat ze had vernomen dat onze dochter, schoonzoon en hun kindjes onlangs mijn broertje en schoonzus hebben bezocht aan zee (maar dat wist ik al) en dat ze een hele fijne middag had gehad met onze vrienden Beeckman.

Terwijl ik daarna voor het eten zorgde, ging Roger even de straat op en zag hij weer een luchtballon.

P8091412 Foto Roger

Na ons avondmaal (heel eenvoudig vandaag: gazpacho, sla, gerookte zalm, tomaten met zelfgemaakte vinaigrette en een paar aardappelen) heb ik eerst nog een uurtje liggen lezen. Daarna heb ik de (hopelijk voorlopig) laatste vertaling nagelezen en geleverd en eindelijk de wachtende mails beantwoord. En de avond beëindigd met een aflevering van Star Trek die ik heel “plezant” vond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten