donderdag 21 augustus 2014

Weer een boom laten kappen?

‘Zullen we eerst een wandeling maken?’, stelde Roger voor na onze brunch. En ik:  ‘Oké, en daarna laden we die zesde aanhangwagen af’.

We reden naar Bilzen waar Roger 3 molens wilde fotograferen. De laatste hebben we niet gevonden maar we vermoeden dat hij ergens achterin in de buurt van deze houthandel ligt:

P8210657

P8210649

P8210635

P8210637

P8210640 Foto’s Roger

Elke molen leverde ons een wandeling van minstens 20 minuten op, dus beweging genoeg voor Roger.

P8210642

Gewone smeerwortel (Symphytum officinale)

P8210651

P8210653

P8210655

P8211431 Is dat een hertje in de verte? We durfden het diertje niet te storen (foto’s Roger)

Daarna wilde Roger nog iets gaan drinken in “De Tommen” in Sint-Huibrechts-Hern.

In de taverne "de Tommen" Foto Roger

Op het terras zaten alleen vrouwen (buiten Roger dus, die zei: ‘Ik zit hier met mijn harem!’). Roger en ik zijn echt geen praters, dus luisterde ik de conversaties van onze buren af. En weer moest ik vaststellen dat die Limburgse dames, al hadden ze een herkenbaar Limburgs accent (dat ik veel mooier vind dan de meeste Vlaamse en Nederlandse accenten), allemaal een zuiver AN spraken, wat echt niet mag gezegd worden van mensen uit bijvoorbeeld het Antwerpse (maar ik geef toe, die kunnen dan weer ontzettend geestig uit de hoek komen).

Terwijl ik later voor ons avondmaal zorgde (en we dus weer geen tijd overhielden om die aanhangwagen leeg te maken), maaltijd die bestond uit restjes (voedingswaren smijt ik liever niet weg) telefoneerde ik met mijn moeder Nany – daarover later meer – en kreeg ik weer een mail van Jan Gerits: er moest nog iets veranderd worden aan de laatste Limburgse Monografie.

Daar was ik pas mee klaar en ik had me met een blokje chocolade en mijn papieren boek  neergelegd in de relax toen ik werd opgeschrikt door geklop op de ruit vlak achter mij: een buurvrouw. Of we niet hadden gemerkt dat in onze schapenwei weer een enorme tak was afgewaaid van een es.

Roger en ik wachtten het einde van een regenbui af en gingen kijken: inderdaad, en weer van dezelfde boom als de laatste keer en weer de afspanning tussen de wei en de tuin van onze buren beschadigd. Gelukkig zijn Boris en Pamfiel ongedeerd. ‘We moeten die boom laten kappen,’ zei Roger, ‘voor er ergere ongelukken gebeuren’.

Hij heeft natuurlijk gelijk… Maar nu weet ik wel helemaal zeker dat ik deze zomer echt niet meer zal genieten van de tuin. Ach… De zomer lijkt toch voorbij: amper 18°C gehaald vandaag! Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten