maandag 29 september 2014

25 jaar Limburgse Monografieën

Het regende vaak vandaag maar gelukkig moesten we boodschappen doen: daardoor kreeg Roger, hoop ik, voldoende beweging.

Terwijl we in Colruyt rondliepen, hoorde ik een mailtje binnenkomen van Jan Gerits. Hij herinnert me eraan dat de "Limburgse Monografieën" dit jaar 25 jaar bestaan en dat binnenkort nummer 100 verschijnt: hij wil zorgen voor een uitgebreid artikel in "Heemkunde Limburg"  (en ook "Het Belang van Limburg" is bereid er een artikel aan te wijden, schrijft hij). In dat verband tracht hij een zo volledig mogelijke informatie over de reeds verschenen nummers te geven. En… hij mist een tiental nummers in zijn collectie. Of ik de ontbrekende nummers heb in het archief van de KVLS en hem eventueel een exemplaar ervan kan opsturen. 

Nadat we thuis onze boodschappen hadden opgeborgen, vond ik in een mum van tijd de exemplaren waar Jan naar op zoek is. Dit dankzij de heel vernuftige archiveringsmethode die Roger bedacht en mij heeft aangeleerd (ik begrijp nog steeds niet waarom archivarissen in deze tijd nog vasthouden aan het oude archiveringssysteem).

Roger was dan nog zo vriendelijk om die gevonden exemplaren te willen scannen (van de meeste nummers was er slechts één exemplaar in het archief van de KVLS, en dat ga ik uiteraard niet weggeven) en ik kon deze avond al vier van de gezochte boekjes per e-mail naar Jan opsturen. Van een vijfde boekje (8 exemplaren in het archief, afijn, nu nog maar 7) ligt één exemplaar klaar in een envelop om op de post te doen, eentje heb ik niet teruggevonden in het archief, en de andere worden morgen of zo gedigitaliseerd.

Deze avond, na het eten (Roger had al heel lang “goesting” in “ajuinstoemp” en worst: het werd vandaag “zondedag”), mijn “lectuuruurtje op papier” en het scannen en het doorsturen van die Limburgse Monografieën, nog gekeken naar een aflevering van Star Trek en daar enorm van genoten. 

En… Opgemerkt dat een van mijn favoriete bloggers eindelijk weer in gang is geschoten”. Glimlach

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten