dinsdag 2 september 2014

Doodgewone maar mooie dagen

Jawel hoor, we leven nog (al kreeg ik deze avond, tijdens het koken, ineens een geweldige duizeling die gepaard ging met afwisselend een warm en koud gevoel). Eerst dacht ik aan griep maar daar is het niet echt het seizoen voor. Daarna herinnerde ik me wat Roger meemaakte in Aubigny. Daar klaagde hij ook over een plotselinge warmteopwelling. Voor alle zekerheid ging ik wat stappen in de tuin (de eerste keer dat die echt dienstdoet deze zomerBedroefde emoticon ) maar nee, ik voelde absoluut geen ademtekort of welke pijn dan ook, noch duizelingen bij hoofdbewegingen: waarschijnlijk was het gewoon een bloeddrukval of -verhoging. En dat is heel goed mogelijk: ik had al een poosje niet gerookt en had pas een sigaret opgestoken.

Gisteren en vandaag waren dus doodgewone dagen.

Gisteren, na vrij veel werk, een wandeling die ons eigenlijk alleen beweging gaf: buiten de roofvogels die de mooie wit-blauw bewolkte lucht doorkliefden valt er niets over te rapporteren. Wel gehoord van onze dochter dat Elena met veel enthousiasme naar de tweede kleuterklas is getrokken! Glimlach

Vandaag boodschappen gedaan en daar vrij veel tijd in gestoken omdat nu in Sint-Truiden, vlak bij de winkels Albert Heijn en Lidl, ook een Kruidvat is opengegaan en ik daar (ja, nu al!) enkele dingen wilde “hebben” tegen het Sinterklaasfeest.

Vandaag ook een lang telefoontje met mijn broertje: we willen hem, zijn vrouw en dochters nog eens hier te gast hebben maar… We hebben het allemaal zo druk dat een datum afspreken geen sinecure bleek! Glimlach

En een mail van Ivo Hermans beantwoord: hij vroeg ons gisteren of we wilden meeschrijven aan een “liber amicorum” voor Dirk Lambrechts zaliger (over dat boek wordt al zo lang gesproken: ik dacht echt dat het project werd afgelast). Ik heb geantwoord dat we het zullen proberen (moeilijk voor ons zonder te persoonlijk te worden!).

Deze avond, na mijn mislukte avondeten (ik had iets in elkaar geflanst met roodbaars, courgette, kerstomaatjes, witte wijn, de nodige kruiden en geraspte kaas, maar het resultaat trok op niets! Glimlach), een wandeling van Veulen naar Heers en terug, via de weg achter het kasteel van Heers (ik vergat het te melden: het was vandaag prachtig weer), natuurlijk weer met een lus naar de vijvers van het kasteel van Heers.

P9020851 Foto Roger

En daarna, net zoals gisteren: lectuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten