woensdag 15 oktober 2014

Over onder andere Elena, Matthias en Luc Indestege

Babysitdag vandaag. Elena moesten we niet afhalen: ze was een beetje ziek. Dus reden we meteen naar Lutti. Ongelooflijk hoezeer Matthias gegroeid leek op iets meer dan één week!

“Thuis” leek Elena al te herstellen: ze was volop rollenspelletjes aan het spelen. We aten (Elena bijna niets en Matthias had al gegeten bij de onthaalmoeder), speelden nog even en dan wilde Elena naar bed. Ze heeft heel lang geslapen maar toen ze wakker werd, leek ze helemaal in orde, speelde ze heel enthousiast en deze avond heeft ze opvallend goed gegeten.
Matthias, die eerst nog een poosje wakker bleef en op het terras oefende op zijn loopfietsje, het vliegtuigje enzovoort, vroeg uiteindelijk zelf om te gaan dutten.

PA150046 Eigen foto

PA151451 Foto Roger

Nee, hij vroeg het niet met woorden (al zegt hij er nu enkele meer), hij trok me gewoon mee naar zijn kamer. Ook hij sliep vrij lang maar toch bleef er na zijn ontwaken en het vieruurtje tijd over om samen te spelen.  Roger was toen hout aan het hakselen in de tuin maar onze dochter, die klaar was met haar lesvoorbereidingen, speelde mee. Elena verdeelde de rollen: zij was de koningin, ik de koning, Matthias een prins (onze zoon) en haar mama een prinses (onze dochter). Matthias deed niet altijd precies wat Elena hem had opgelegd en daar kwam ruzie van… Maar: Matthias begint sterk te worden en verdedigt zich nu heel goed. Alleen gebruikt hij soms te “vrouwelijke” tactieken, zoals bijten! Glimlach 

PA150047 Eigen foto

PA151452 Foto Roger

Afijn, uiteindelijk zou ik voor het avondeten zorgen en werd mijn rol gedegradeerd tot die van Assepoester! Bedroefde emoticon

PA151464 Foto Roger

Onze dochter ging lesgeven, onze schoonzoon kwam eten en daarna liet ik het badritueel aan hem over. Roger en ik moesten immers naar Zonhoven.

Daar, in het gemeentehuis, presenteerde Jan Gerits zijn jongste monografie (nummer 100 al van die KVLS-publicatie!) over Luc Indestege. We wisten dat we ongeveer de enige aanwezige KVLS-leden zouden zijn, dus had ik Jan beloofd dat we ons uiterste best zouden doen om te komen. Jan Gerits leek heel blij dat het ons gelukt was. Het werd een interessante lezing, al wist ik al praktisch alles ervan: ik zorgde zelf immers voor de eindredactie van die monografie.

PA151468

PA151472 Foto’s Roger

Heel gezellig werd het ook. Na de lezing genoten van een kleine tentoonstelling over Luc Indestege (heel interessante documenten) en op de receptie achteraf toch een paar KVLS-leden ontmoet: Raymond Alberghs (en zijn lieve Joke, allebei Zonhovenaars),  Jo Corstjens (adviseur voor de Limburgse monografieën) en kennis gemaakt met enkele andere mensen uit Zonhoven.

PA151475

PA151476

PA151477 Foto’s Roger

We waren wel pas rond 22:45 uur thuis: weer een vrij zware dag dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten