zaterdag 1 november 2014

Bijen en wespen op Allerheiligen

Vermits ik vorige donderdag zo had gemanoeuvreerd Glimlach dat we onze wandeling richtten op herinneringen aan mijn Marraine vond ik dat Roger vandaag ook recht had op een wandeling naar de grafstenen van zijn grootouders. Al bezoeken we die vaker natuurlijk: praktisch elke keer als we in Gutschoven zijn, gaan we het kerkhof op; en idem in Borgloon voor de begraafplaats aldaar.

In Gutschoven was het graf van zijn grootouders van vaderskant versierd met bloemen, ik vermoed daar neergezet door nicht Jeannine Leduc.

PB011654 Foto Roger

Terwijl we in Borgloon naar de begraafplaats wandelden, hoorde ik in een klimophaag ontzettend veel bijen gonzen. Roger dacht dat het wespen waren maar ik denk dat hij ongelijk heeft: de beestjes waren alles behalve agressief. Wel vond ik hun aanwezigheid vreemd in dit seizoen!

In Borgloon stonden er ook bloemen voor het graf van Rogers  grootouders van moederskant (geen foto gemaakt). Ik weet niet wie daarvoor gezorgd heeft: misschien Rogers oudste nicht (langs die kant) Paula?

Daarna wandelden we nog een poosje door de velden in Hoepertingen, waarna we een welverdiend biertje gingen drinken op het terras van “De Kluizenaar”, vlak naast de kapel van Helshoven. Het was immers ongelooflijk prachtig weer!

PB010100 Eigen foto

Daar kwam heel veel volk aan vlak na ons. Een familiereünie of een bende vrienden? Het ging er in elk geval heel gezellig aan toe en ik heb mijn hobby kunnen uitoefenen (mensen observeren). De uitbater (de uitbaatster bleek eigenaardig genoeg niet aanwezig) had echt moeite om de bestellingen te volgen.

Thuis zorgde ik voor het avondmaal terwijl Roger appelen plukte (renetappelen) waar ik deze avond al van heb genoten bij wijze van dessert na ons avondmaal (na een champignonsoepje, heel veel rauwkost, een beetje vlees en voor elk 1 aardappel gebakken in olijfolie en bestrooid met rozemarijn).

Daarna, vlak voor mij lectuuruurtje op papier, terwijl ik even aan het chatten was, zagen we een wesp rondvliegen in onze werkkamer! Waar kwam die wel vandaan? Ik heb een wespenfobie en bevond me dus in een oogwenk terug in de keuken! Glimlach

Roger heeft de wesp kunnen overmeesteren, maar dat is toch echt niet normaal: bijen en wespen op 1 november?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten