zondag 30 november 2014

Weer een feestje!

Gisteren, na het middageten, brachten we de kindjes terug naar huis. Elena vertelde er uitgelaten over haar logeerpartij en de Sinterklaasgeschenken en Matthias gaf al kraaiend een demonstratie stokpaard rijden.

Terwijl de anderen een wandeling maakten, zorgde ik voor de soep en het hoofdgerecht en rond 18 uur gingen Roger en ik Hendrik afhalen aan het station van Leuven.

Hendrik had een verrassing bij voor mij: een pakje van mijn (in Antwerpen wonende) vriendin Jeannine, bevattende een leuke kaart, een lief briefje, twee boekjes van Niels Holgersson (om voor de kindjes uit voor te lezen), 2 pakjes zwarte chocolade én een knutselwerkje (ik vermoed gemaakt door een van haar kleinkinderen). Zo lief allemaal! Heel fel bedankt, vriendin Jeannine!

We waren pas terug bij onze dochter en schoonzoon toen Zeger eraan kwam op zijn fiets. Onze schoonzoon had ondertussen lekkere hapjes klaargemaakt (onder andere gegrilde gamba’s en patatas bravas) waar we bij het haardvuur van smulden met een paar glaasjes Cava. Elena en Matthias genoten duidelijk van de heel knusse sfeer. Elena speelde nog eens voor Sinterklaas en zij en Matthias konden maar niet van de chips afblijven! Glimlach

Het eten was heel lekker, de wijn aan tafel uitstekend en de conversaties soms “plezant”, soms ernstig, maar altijd boeiend. Rond 21:30 uur gingen de kindjes naar bad en naar bed. Wij bleven nog napraten tot ongeveer 23:45 uur en namen dan afscheid van Zeger, zijn zus en schoonbroer.

Hendrik vergezelde ons. Uiteraard wilde hij nog niet naar bed toen we rond 0:30 uur hier aankwamen: we dronken nog een paar glazen Westmalle en praatten gezellig na tot diep in de nacht. Hij ook vond ons familie“feestje” enorm gezellig.

Deze ochtend sliepen we eindelijk nog eens uit (Roger stond wel voor mij op): gisterenochtend hadden de kindjes ons toch weer voor 8 uur wakker gemaakt. Daarna volgde een luie dag met toch een vrij korte wandeling. Het schemerde al, het was heel koud maar alles was zo vredig stil! Tot we ineens een uil hoorden roepen in het kasteelbos.

Na ons avondmaal hebben we Hendrik naar het station van Tongeren gebracht waar we hem om 19:45 uur op de trein naar Antwerpen zetten.

Ik heb genoten van de voorbije week en van het weekend… Maar nu ben ik wel heel moe! Glimlach

Er wacht al werk voor de KVLS op mij. Ik heb deze avond het voorwoord voor het volgende nummer van Oostland nagelezen en ondertussen kwamen de tekst en de foto’s voor de volgende Limburgse monografie binnen op mijn PC. Daar zal ik morgen proberen tijd voor te vinden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten