donderdag 22 januari 2015

Over vertalingen, boeken en de KVLS

Eergisteren kregen we een telefoontje van Paul Boes. Of Roger enkele boeken wilde komen halen: hij blijkt zich aan het ontdoen te zijn van zijn duizenden boeken.

Zoiets moet je geen twee keer zeggen aan Roger! (En dat ondanks het feit dat ik hem onlangs heb gesmeekt niets meer aan te nemen – zelfs geen boeken: ik moet nog veel dozen non-fictie rangschikken! – omdat we eenvoudigweg geen plaats meer hebben!)

Terwijl ik met vertaalwerk bezig was, reed Roger vandaag naar onze vriend Paul… En kwam terug – letterlijk – met een aanhangwagen vol boeken!Glimlach Er zijn veel dubbels bij die we zullen weggeven maar ik weet echt niet waar ik de overige moet leggen! Die verzamelwoede toch! Glimlach

Ik werkte voort tot aan het avondeten (Roger had voldoende beweging gekregen door het manipuleren van al die dozen boeken enzovoort), maaltijd die bestond uit restjes van eergisteren, gebakken champignons en daarvoor een soepje waar Roger voor zorgde.

Daarna haalden we Boudewijn af om naar een bestuursvergadering van de KVLS te rijden. Het was te doen in De Ploeg in Diepenbeek… en ter gelegenheid van het nieuwe jaar kregen we hapjes aangeboden(lekker, dat wel, maar  eigenlijk is het niet meer verantwoord al dat eten de laatste weken!).

En… voorzitster Edith deelde ook boeken uit! Interessante boeken: van en over Raoul Maria de Puydt (met zijn toestemming natuurlijk). En ik… was alles behalve consequent met mezelf: ik aanvaardde ze gretig! Heel fel bedankt, Edith en Raoul!

Iets over 22 uur (Edith kent echt wat van een vergadering leiden!)waren we thuis, Roger en ik. Daar heb ik nog voortgewerkt aan die vertaling, tot nu. Ondertussen was er een nieuwe job aangekomen (“gelukkig” maar 1 bladzijde) die ik voor morgen bewaar. Nu ben ik veel te moe (maar wel “voldaan”: het was een productieve dag en ik heb van het vertaalwerk genoten).

Eigenlijk zou ik nog enkele mails en een brief moeten beantwoorden, maar  dat verdaag ik ook. Sorry, vrienden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten