dinsdag 10 februari 2015

Het blijft vrij druk!

Nadat ik mijn vertalingen (ja, in het meervoud, ik had het voorspeld hé!) vandaag had geleverd, besloot ik Roger nog eens aan het bewegen te zetten. Het werd een wandeling van net geen uur in Rukkelingen-Loon en Mechelen-Bovelingen. De hele dag bleef het heel grijs, maar we kregen geen regen en de temperatuur was echt te doen.
Daarna wilde ik eindelijk ons bureau onder handen nemen. Geen gemakkelijke klus wegens veel te veel boeken, papieren, documenten van de KVLS die ik nog moet archiveren… En Rogers schrijftafel die echt meer dan overvol ligt!Glimlach Hij heeft mij geholpen: ik stofte mijn kant en alle boekenplanken en hij zorgde voor zijn bureau terwijl ik mijn kant van de vloer stofzuigde. Daarna begon ik aan de bereiding van het avondeten en ik hoorde dat hij ondertussen zijn kant van de vloer aan het stofzuigen was.

We aten nog eens (lekkere!) linzensoep. Na het eten heb ik een uurtje zitten lezen, en heb ik me weer afgevraagd of we geen werkvrouw moeten nemen. Maar nee, hier is dat niet te doen: een werkvrouw kan dit oude, stoffige, rommelige (maar wel gezellige, vind ik toch) huis niet op enkele uurtjes schoonkrijgen!

Dat ik daaraan dacht, had te maken met de salon. Ons bureau is nu weer eventjes “proper” maar veel “rommel” is verhuisd naar de salon!Bedroefde emoticon

Na mijn leespauze moest ik zorgen voor Oostland. Ik had de drukproeven van het volgende nummer vorig weekend aangekregen maar toen had ik natuurlijk geen tijd om ze na te lezen. Daar besteedde ik dus een groot deel van de avond aan. Een sterk nummer, denk ik!

Terwijl ik daarmee bezig was, kwam er een mail binnen van onze vriend Paul uit Leuven. Met als bijlage zijn bijdrage voor het boek over Dirk Lambrechts zaliger: of ik zijn tekst even wilde nalezen en eventuele bemerkingen doorgeven. Ik vind persoonlijk zijn bijdrage heel goed!

Ondertussen is het 23:20 uur geworden, heb ik de mails van vrienden niet beantwoord (dat is voor morgen of zo, mensen!) en wil ik heel graag even tijd voor mezelf!

Zeg me niet dat we dan vroeger moeten opstaan! Dat heeft geen zin, want dan rekken we de brunch toch tot het uur waarop wij, nachtraven, in staat zijn productief te werken!Lachend over de vloer rollen

4 opmerkingen:

  1. Ge zoudt beter wat later gaan slapen, ja! Altijd quasi heel uw nacht verslapen, tsss... ge zoudt u moeten schamen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nog later? Ik heb wel minstens acht uur slaap per nacht nodig hoor! :-)

      Verwijderen
    2. Later opstaan dan he.

      Verwijderen
    3. Maar...ik heb overdag ook heel veel tijd nodig! :-)

      Verwijderen