vrijdag 20 februari 2015

Huishouden, lectuur en film

Vandaag was de schoonmaak van de keuken aan de beurt en dat is hier echt geen sinecure! Omdat we daar vrij vaak verblijven (het is een leefkeuken), heeft Roger de neiging er zijn kranten, tijdschriften, enzovoort op te stapelen en, doordat hij de gewoonte heeft alles te laten liggen waar hij het gebruikt heeft, er heel veel rommel te genereren. Dus moet ik eerst opruimen voor ik aan het eigenlijke grondig (dat woord is heel relatief: voor de binnenkant van de kasten vind ik meestal geen tijd) schoonmaken kan beginnen. Ik heb me weer geërgerd en hem een paar keer gezegd dat die plaats mijn eigen “atelier en zelfs laboratorium” is en dat ik verwacht dat hij zoiets respecteert: ik leg mijn rommel toch ook niet in een van zijn twee werkplaatsen?

Ik had alle kranten, tijdschriften, reclame, publiciteitsbladeren enzovoort, die hij nog wil sorteren, opgestapeld op zijn plaats aan tafel… En tijdens het avondeten zag ik dat die weer enkele stoelen “sierden”!

Ik vergelijk de keuken vaak met een laboratorium omdat ik er soms  experimenteer. Zo ook deze avond. We hadden enkele mosselen over van gisteren: met het mosselvocht en de vele groenten die daarin zitten had ik een saus gemaakt die ik goot over de resterende mosselen, twee zalmfilets en twee kleine, flinterdun gesneden, aardappelen. Ik strooide er geraspte kaas over en liet het geheel een  halfuur gratineren. Het resultaat vond ikzelf veel te zout (hoewel ik geen zout had toegevoegd) maar Roger heeft er letterlijk van gesmuld!

Terwijl ik kookte, heeft Roger (hij is zoveel handiger dan ik) een lint vastgenaaid aan mijn hoed zodat ik die niet meer constant zou verliezen als het te fel waaitGlimlach.

A2202263 Ik was eraan begonnen, maar Roger nam het al gauw van mij over, dat naaien (foto Roger)

Geen wandeling vandaag: het regende de hele dag! Ikzelf heb mijn beweging gekregen in het huishouden maar ik twijfel eraan of Roger voldoende bewoog (zelfs zijn rommel in de keuken heeft hij dus niet opgeruimdBedroefde emoticon).

Om deze avond eindelijk te ontspannen, las ik eerst in “L’agneau” van Mauriac (heel goed! Ik denk dat schrijvers van mijn allooi daar nog veel van kunnen leren) en keek ik daarna naar een aflevering (een poosje wachten tot na de publiciteit als je op de link hierboven klikt) van Star Trek die me ongelooflijk boeide!

Ondanks de constante regen, alles bij elkaar een fijne dag dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten