woensdag 18 februari 2015

Over herinneringen of vergetelheden

Ik herinner me ineens dat toen we eergisteren een heel pak boeken naar de recyclingwinkel brachten, we werden onthaald door een vrouw die eerst niet durfde te helpen afladen. ‘Waarschijnlijk zijn die dozen heel zwaar, of niet?, vroeg ze mij. En ik: ‘Ja, veel te zwaar, laat die mannen (Roger en Hendrik dus) maar doen’. Ikzelf heb ook niet geholpen: mijn rug kan daar niet tegen. Na een poosje begon die vrouw toch mee te helpen, nadat ze mij had verteld dat ze het eigenlijk niet mocht doen: ‘Ik ben pas geopereerd van borstkanker!’

Ik zei nog: ‘Doe het dan niet!’ maar ze antwoordde: ‘Dat maakt zulke slechte indruk, en ik wil mijn job niet kwijt!’ Intriest vond ik dat!

Deze avond, nadat we restjes van de vorige dagen hadden gegeten, heb ik nog gekeken naar deze aflevering van “Vsauce”: over een heel bekend filosofisch en wetenschappelijk probleem.  Echt boeiend die filmpjes waar Hendrik ons naar verwees!

En tenslotte nog even dit. Terwijl ik vandaag even vertaalde, voor we naar Hasselt reden, hadden mijn “mannen” (Hendrik en Roger dus) stiekem boeken uit de aanhangwagen naar de bibliotheek gebracht. Zonder ze af te stoffen.

Ik ben deze avond, na het eten en na het kijken naar “Vsauce”, gaan kijken. De boeken waarvan Roger beweerde dat ze helemaal niet stoffig waren, daar heb ik zoveel stof uit gehaald dat heel onze bibliotheek vol stof hing, en ook mijn neus en ogen: dat betekende weer vegen. Toen ik iets later met iemand (uiteraard weer iemand met problemen) chatte, zag ik zelf amper wat ik typte, zo fel prikten mijn ogen nog!Bedroefde emoticon

En nog dit: Hendrik had zondag een “virtuele realiteitsbril” bij. Indrukwekkend, vooral als je de indruk krijgt op een achtbaan te zitten, maar… Ikzelf heb moeite om die virtuele realiteit echt in 3D te zien. Dat ligt, vermoed ik, aan mijn astigmatisme.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten