donderdag 5 maart 2015

Drukke babysitdag

Toen we Matthias afhaalden bij onthaalmoeder Lutti zat hij net op het potje. Heel fier! Glimlach

Thuis kreeg hij, na ons middagmaal, weer onze exclusieve aandacht en genoot daar duidelijk van. Spelen met de bal, met de autootjes, lezen in een boekje, en daarna, naar buiten, in de zon! Deze keer was ik zo slim Roger erbij te vragen zodat hij de kleine bijvoorbeeld op de schommel zou tillen.

Roger had daar duidelijk niet op gerekend. Waarschijnlijk dacht hij: laat die twee maar buiten spelen, zo kan ik  ondertussen rustig de kranten online lezen! Glimlach

Nu heeft hij echter voldoende beweging gekregen, en ik ook!

Om 15:30 uur gingen we allemaal samen Elena afhalen die heel enthousiast deed over het afhaalcomité (haar mama was er ook bij deze keer). Terwijl haar buurmeisje Anna (die naast Elena stond te wachten op haar eigen papa) me influisterde dat ze straks “bij ons” zou komen spelen, wilde Elena mij een geheimpje vertellen. Zij had gisteren in de klas een “bloem genaaid” en een “bloem gemaakt”. Ze zou mij die wonderen thuis meteen laten zien.

Anna kwam spelen nadat ik de mooie knutselwerkjes had bewonderd, de kindjes aten wat fruit, een koekje, dronken wat water en gingen daarna met Roger en mij (en na een poosje met onze dochter erbij) in de tuin spelen: schommels, glijbaan, bal, rollenspelletjes: we hebben ons reuze geamuseerd… Maar er ontstonden ook de nodige ruzies!Glimlach

Anna ging naar huis, ik zorgde voor het avondeten, we aten, onze dochter ging lesgeven, Roger en ik brachten de kindjes naar bad en naar bed na nog een verhaaltje. En ik kreeg eindelijk tijd om de binnengekomen mails te bekijken. Er was er onder andere een van de uitbater van de camping uit Aubigny: hij heeft mijn adresgegevens doorgegeven aan een andere campinguitbater in de streek die misschien ook een vertaling zal nodig hebben. Glimlach

Rond 22:20 uur reden we eindelijk naar huis, waar ik alleen de mail van die campinguitbater beantwoordde: vrienden, jullie moeten tot morgen of zo wachten!

Onderweg naar huis hoorden we op de radio (of beter: hoorde Roger, want ik was half aan het indommelen) dat “40 partijleden van de Partido Popular, de partij van eerste minister Aznar in staat van beschuldiging gesteld zijn wegens corruptie”.

‘Toch eigenaardig,’ haalde Roger mij uit mijn halve slaap, ‘ik hoorde toen ik onze dochter naar school reed net hetzelfde, terwijl volgens mij nu Rajoy de eerste minister is. Dat werd dus ondertussen niet gecorrigeerd’.

Uiteraard had Roger gelijk (hij zocht het voor alle zekerheid op zodra we thuis waren)!  Aan wat besteedt die VRT zijn geld wel? Zulke fout zou geen enkele klant van mij aanvaarden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten